Houkání sirén vzburcovalo obyvatele Bludova v půl páté ráno. Na místo po chvíli dorazili profesionální hasiči ze Šumperka, kteří si vyžádali pomoc dobrovolných jednotek ze Šumperka a Bludova.

„Jednalo se o požár tří kanceláří a chodby ve třetím patře domu. Požár zničil v místnostech vybavení a způsobil škodu podle předběžných odhadů za zhruba šest set tisíc korun,“ sdělila mluvčí hasičského záchranného sboru Vladimíra Hacsiková.

Podle majitele firmy Jiřího Stona ale bude škoda nejméně dvakrát vyšší. „Dvě kanceláře kompletně vyhořely, všechny ostatní jsou poškozené. Teprve zjišťujeme, co se ztratilo,“ řekl Ston.

Pachatel se do objektu vloupal, pak násilně otevřel všechny kanceláře. Ve dvou z nich pak založil požár.

„Podle všeho pachatel v kanceláři zapálil šanony,“ sdělil mluvčí šumperské policie Miloslav Svatoň. Dosud není jasné, zda se jednalo o zloděje, který přišel krást a pak se snažil za sebou zahladit stopy, nebo o člověka, který ve firmě něco konkrétního hledal a pak se snažil vzbudit dojem, že jde o běžnou loupež. „Zatím o tom nechci spekulovat,“ řekl majitel firmy.

V poslední době se na Šumpersku jedná o druhý případ žhářství. Zda mají oba požáry totožného pachatele, zatím policisté nevědí. Před několika týdny někdo zapálil rodinný dům v Rapotíně. Rovněž se jednalo o vloupání, kdy pachatel využil několikadenní nepřítomnosti majitele. Žháře policie dosud nedopadla.

Staršíčlánek:

Rapotín: Lupič zapálil dům, aby zahladil stopy