Muže nyní policisté vyšetřují pro pokus vraždy.

Incident se odehrál ve středu večer v domku poblíž restaurace Pod Trámky ve Vikýřovicích, kde spolu muži popíjeli. Pak se ale mezi nimi strhla hádka a starší z mužů vytáhl nůž. Svého protivníka bodl do krku. Ten z domku stačil utéct do nedaleké restaurace, kde se snažil najít pomoc.

„Muž přišel a již krvácel. Vše se ale odehrálo v klidu, žádná panika mezi lidmi nenastala. Jen později jsme viděli, jak policie obklíčila dům, kde se druhý muž skrýval,“ řekl zaměstnanec restaurace.

Zatímco záchranáři zraněnému v restauraci poskytovali první pomoc, policisté hledali pachatele. „Utekl do domku své matky a ukryl se tam. Zde jej také policisté našli. Muž byl pod vlivem alkoholu a byl převezen do policejní cely,“ sdělila mluvčí krajské severomoravské policejní správy Dagmar Bednarčíková.

Zranění pobodaného muže jsou vážná. Podle lékařů se má hlubokou bodnou ránu do krku, proťatý hrtan, slinnou žlázu, čepel zasáhla také tepnu. O život bojuje na anesteziologicko resuscitačním oddělení olomoucké fakultní nemocnice.

Letos se na Šumpersku jedná o první případ vraždy, která je zatím kvalifikována jako pokus. Loni policisté v našem regionu vyšetřovali dvě vraždy.