Stezky Po medvědích tlapkách ukazují turistům méně známá místa v Beskydech. „Tras bylo doposud pět, ale v letošním roce se dokončuje trasa nová – Čapí stezka s černým značením. Procházka je nenáročná, vede lesními zákoutími podél říčky Satiny, přes část obce Malenovice až na letiště ve Frýdlantu nad Ostravicí, prozradila Pavlína Stankayová, starostka Ostravice.

Cyklista Jaroslav Kulhavý vyjíždí na Lysou horu, 22. května 2020. Vystoupat na Lysou horu chce třináctkrát za sebou, aby na kole zdolal nadmořskou výšku 8848m (výška nejvyšší hory světa Mount Everest).
Kulhavý pokořil třináctkrát Lysou horu. První sjezdy byly peklo, řekl

Podél trasy jsou možnosti občerstvení, dětská hřiště a vede i kolem jízdárny. Značkáři se snaží připravit vše do prázdnin tak, aby se trasa stala plnohodnotným cílem turistů, kteří se vydají Po medvědích tlapkách.

Lidé mohou stále zveřejňovat připomínky a náměty k vedení a značení trasy. Doposud se dalo vyrazit na medvědí, liščí, jezevčí, krkavčí a zaječí stezku.

Po medvědích tlapkách, Čapí stezka, Malenovice, Frýdlant nad OstravicíZdroj: Deník / Jalůvková Andrea

Nenáročná čapí stezka vede olšinami a alejemi stromů, ale i po asfaltu. Od říčky Satiny až na letiště Frýdlant nad Ostravicí. Na stezku je možné se po značkách medvídků dostat od vlakového nádraží ve Frýdlantu nad Ostravicí.

Nová Ves je odjakživa spojována s čápem a o zajímavostech ze života tohoto ptáka se lidé dozví na informačních cedulích. Po cestě je možnost si chytit pstruha nebo zavítat na místní letiště.

Hukvaldy. Ilustrační foto.
Sezona hradů a zámků začíná. Jaká omezení vás čekají na Moravě a ve Slezsku?

U kostela Na Borové, což je nepřehlédnutelná dominanta v místní krajině, si lidé mohou odpočinout ve zbrusu novém lesoparku a prohlédnout si panoramatické výhledy na vrcholy Beskyd.

Po medvědích tlapkách, Čapí stezka, Malenovice, Frýdlant nad OstravicíZdroj: Deník / Jalůvková Andrea

Více informací o turistických trasách Po medvědích tlapkách jsou na webových stránkách www.pomedvedichtlapkach.cz.

Horské elektrokolo.
Vydejte se na výlety v sedle elektrokola