Výjimečnost Keprníku spočívá především v jeho ingredienci – horském chmelu. Tato vzácná surovina obohacuje hořkost i vůni piva a podtrhuje jeho osobitost.

Chmel je udržitelným způsobem česán ručně ve vytipovaných horských oblastech Jeseníků. Keprník je pro svou nízkou produkci, závislou na množství divokého horského chmele, exkluzivní záležitostí a jeho první letošní várka je na čepu ve vybraných hospodách od 16. října. Pětilitrový soudek nebo 2litrovou láhev s patentním uzávěrem si mohou zájemci koupit v pivovarské prodejně, kde Holba doporučuje objednání předem.

Tomík na cestách: Vzpomínky na cestu po Africe.
Vydejte se ze Šumperka do Afriky s tuktukem. Provede vás Tomík na cestách

„Keprník z první várky horského chmele je pro nás vždycky velký svátek. Ten letošní pokřtil symbolicky náš sládek Luděk Reichl v rámci slavnostního výlovu pivovarských rybníků a nechal návštěvníky nahlédnout do tajů jeho receptury,“ říká Lenka Kadlecová, brand manager pivovaru Holba a dodává: „V letošním roce jsme vypouštěli oba pivovarské rybníky a rybáři vylovili přes 13 metráků ryb. Každý, kdo se na výlov přišel podívat, si mohl koupit ryby, ochutnat rybí speciality, dát si čepovanou Holbu přímo z ležáckých sklepů, zažít školu čepování piva nebo exkurzi v našem pivovaru.“

V roce 2001 se Holba rozhodla zachránit nevyužívané pivovarské ledovací rybníky, kterým hrozilo zasypání a dnes jsou rybníky hodnoceny jako jeden z nejúspěšnějších ekologických projektů. Pozitivně ovlivňují přirozenou rovnováhu krajiny a nabízejí stanoviště chráněným druhům obojživelníků, plazů i ptáků, a navíc jsou místem setkávání na slavnostním výlovu.