„Vy děláte Spartan Race, no teda, jste fakt dobrá," dí návštěvník mé oblíbené kavárny.

Dnes jsem oblékla měkkou bavlněnou mikinu s kapucí v oblíbené růžové barvě. Vzadu nápis Spartan Race Support. Rozesměju se a odpovím, že jsem fotila jako dobrovolník a za to dostala mikinu, bagetu, velkou láhev vody a super červené bavlněné tričko Reebok se stejným nápisem.

Pár týdnů předtím proběhla nejnáročnější verze tohoto nejnáročnějšího překážkového závodu na světě ve sportovním areálu v Koutech nad Desnou. Z fotek obou závodů jsem sestavila výstavu, o kterou byl velký zájem ve Valašském Meziříčí, v Zábřehu, v šumperském divadle atd.

Spartan Race je způsob života

Spartan Race představuje překážkové závody v celosvětovém měřítku. Ročně pořádá 130 závodů po celém světě. V současnosti nabízí tři základní závodní tratě s rostoucí délkou trati, stoupajícím počtem překážek a vzrůstající náročností. - Spartan Sprint (5 K / 20+ překážek, konal se v Litovli), Spartan Super (10 K / 25+ překážek) a Spartan Beast (21 K / 30+ překážek). Tratě jsou protkané překážkami: bahno, ostnatý drát, zdi, lana a oheň. Pokud závodník nesplní některou disciplínu, čekají jej obávané angličáky.

Lenka Hoffmannová