Starosta se na pódiu ochotně věnoval problémům, které místní občany trápí. Řeč byla nejen o kanalizaci, ale například také o chybějící službě, kterou postrádají především ženy. Ve Starém Městě totiž není kadeřnictví ani kosmetika, ženy tak za zkrášlením musejí dojíždět do Hanušovic nebo až do Šumperka.

„V minulých dnech jsem dostal žádost o prostory, kde by kadeřnictví mohlo fungovat. Bude pak ale záležet na občanech Starého Města, zda budou firmu využívat tak, aby nezkrachovala,“ řekl starosta Starého Města.

Naopak nesouhlasil s názorem, že ve Starém Městě není pro děti a mládež možnost vyžití. Jak tvrdí, Staré Město má krásné okolí, a tak děti i jejich rodiče by měli dávat spíše přednost vycházkám do přírody než hrám na panelovém sídlišti.

Velká událost ale čeká Staré Město začátkem příštího týdne, kdy se pro motoristy otevírá hraniční přechod na Kladském sedle. „Slyšela jsem o tom, ale asi je to tajné. Nikdo totiž pořádně nic neví,“ postěžovala si místní občanka. Ovšem jak starosta vysvětlil, přesný termín otevření přechodu se také radnice z ministerstva zahraničních věcí dozvěděla tepve nedávno, takže událost zatím nemá propagaci.

„Podrobnosti by ale již v pátek měl přinést místní zpravodaj, který občané dostávají do schránek. Pro Staté Město se jedná o nejvýznamnější událost posledních let, kterou by si místní občané neměli nechat ujít. Na náměstí bude pro zájemce v pondělí 4. června v 11 hodin přistaven autobus, pokud by nestačil, u přechodu se otočí a vrátí se pro další lidi. Otevření a přestřižení pásky je naplánováno na 12 hodin. Přijedou také osobnosti našeho politického života, například předseda Poslanecké sněmovny Miloslav Vlček. Zúčastní se také řada významných hostů z Polské republiky,“ vysvětlil Vladimír Černín.