Server iRozhlas přišel s informací, že dobrovolní hasiči, kteří spáleniště prohledávali, prozradili, že hledali trezor nebo jeho obsah. Ten měl ze srubu zmizet před požárem. Důkazy hledali na spáleništi v těch dnech policisté společně s hasiči. Někteří dobrovolní hasiči mluvili dokonce o tom, že hledali celý trezor.

Hospodu Na Srubu ve SKI Parku Osvětimany poničil požár. 29. března 2022
V Osvětimanech hořela hospoda hradního kancléře Mynáře. Škoda je 15 milionů

„My jsme ho při tom prvotním zásahu nenašli. Vědělo se, že tam je, já jsem pak ten den ráno odjížděl do práce, kolegové tam zůstali celý den a asistovali kriminálce při hledání,“ popsal Radiožurnálu jeden z místních dobrovolných hasičů, kterého reportéři navštívili doma. Kvůli probíhajícímu vyšetřování nechtěl své jméno zveřejnit.

Informace o údajně zmizelém trezoru nebo jeho obsahu nechtěl pro iRozhlas komentovat ani jednatel Mynářovy firmy Miroslav Červenka: „Je to předmětem šetření, takže se k tomu nemůžu vyjádřit.“

Podobně odpověděla reportérům i mluvčí uherskohradišťských policistů Milena Šabatová. „Na objasnění uvedeného případu intenzivně pracujeme a analyzujeme veškeré získané poznatky a stopy. S ohledem na probíhající vyšetřování v tuto chvíli nebudeme poskytovat bližší informace.“

Náhoda, či nehoda? Nikoli

Vratislav Mynář událost spojuje s nenávistnou kampaní médií. Požár restaurace byl prý podle něj založen úmyslně.  „Někdo srub zapálil a on kompletně shořel. Náhoda? Nikoli. Nehoda? Ne. Už podle prvních zjištění našich i vyšetřovatelů tento požár někdo založil úmyslně,“ uvedl v prohlášení na hradním webu kancléř Vratislav Mynář. 

Hospodu Na Srubu ve SKI Parku Osvětimany poničil požár. 29. března 2022
V Osvětimanech hořela hospoda hradního kancléře Mynáře. Škoda je 15 milionů

V době požáru měl trávit ve srubu prodloužený víkend i rodinou. „Ten den, kdy se to stalo, jsem tu měl se svou rodinou trávit prodloužený víkend. A jen onemocnění mého syna znamenalo to, že jsme zůstali v Praze a ne v Osvětimanech. Nechci ani domyslet, jaká hrůza se mohla stát,“ dodal.