„Dnes, krátce před půl desátou dopoledne jsme přijali oznámení, že v budově Krajského úřadu Zlínského kraje došlo ke střelbě. Podle prvotních informací 29letý muž zastřelil svou bývalou přítelkyni – zaměstnankyni úřadu, a poté se pokusil spáchat sebevraždu,“ informovala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

„Žena zemřela na místě. Muž utrpěl zranění se kterým ho záchranáři převezli do nemocnice (ve Zlíně). V tuto chvíli nejsem schopná jeho zdravotní stav posoudit. Už žádné nebezpečí nehrozí, provedli jsme prohlídku budovy, zaměstnanci úřadu můžou pracovat dál,“ doplnila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Obžalovaný Patrik Krajíček v síni zlínské pobočky Krajského soudu Brno, 18. července 2022, Zlín.
Za sexuální nátlak vůči nezletilým uložil soud muži z Luhačovic podmínku

Z části omezený provoz byl ještě dopoledne ve 14. patře 21. budovy, kde k tragédii došlo. Právě tam se nachází odbor kanceláře hejtmana Zlínského kraje, Radima Holiše.

Ten však podle informací Deníku v kanceláři ani v budově v době neštěstí nebyl.

Zastřelená žena patřila do týmu kanceláře hejtmana 

„Bohužel se stala osobní tragédie, která nemá spojitost s fungováním kraje, ani krajského úřadu. Incident se týkal dvou osob, jedna přitom zemřela a druhá je zraněna. Bohužel je to čin nevratný. Zemřela mladá kolegyně, která patřila do našeho týmu kanceláře hejtmana, takže to zasáhlo i mě. Ovlivní to chod celého úřadu. Teď musíme být silní. Nejhorší zprávou je, že zmařený život nic nevrátí,“ řekl Radim Holiš Deníku.

Střelec momentálně leží se zraněním v Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně a podle policistů jej zatím nelze vyslechnout.

"Vzhledem k vážnosti jeho zdravotního stavu není schopen úkonů v trestním řízení," poznamenala Simona Kyšnerová.

„Muž má těžké poranění hlavy a mozku. Je v ohrožení života," uvedla pro ČTK mluvčí Krajské nemocnice T. Bati Dana Lipovská.