"Při dopolední události, související s pyrotechnickým průzkumem, došlo ke zranění dvou osob. Na místě jsou policisté z rokycanského územního odboru,“ potvrdila mluvčí Policie ČR Ivana Jelínková.

Zraněnými jsou dva muži. "Oba byli při vědomí. Jeden utrpěl devastující zranění dolních končetin a byl transportován letecky do Fakultní nemocnice Plzeň na urgentní příjem. Druhý utrpěl popáleniny horní části hrudníku a ruky, do nemocnice jsme jej převezli pozemní cestou,“ sdělila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Mária Svobodová. "Jeden z mužů je velmi vážném zdravotním stavu, druhý je ve vážném stavu a je stabilizovaný," uvedla Deníku mluvčí Fakutlní nemocnice Plzeň Gabriela Levorová.

Ilustrační foto
Nemocnice vyzývají, aby lidé přišli darovat krev

Zraněnými muži jsou pyrotechnici Armády ČR. "K výbuchu došlo krátce po desáté hodině při asanačních pracích armády," uvádí armáda na svém profilu na Twitteru. "Ze strany policie byla poskytnuta pyrotechnická součinnost," uvedla mluvčí policie Jelínková s tím, že událost si převezme vojenská policie. "Mohu potvrdit, že tuto událost šetříme," uvedla mluvčí vojenské policie Nikola Rimkevič Hájková.

 

Záchranná služba měla původně ohlášeno sedm zraněných. "Vyrazilo šest posádek a vůz pro hromadné postižení, povolán byl i vrtulník letecké záchranné služby. Požádali jsme o výpomoc i vrtulníky ze středních Čech a jihočeského kraje. Na místě se následně potvrdili dva zranění, pomoc sousedních krajů tedy nebyla potřebná," vysvětlila Andrea Divišová ze Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje.

Povoláni byli rovněž profesionální i dobrovolní hasiči, kteří se však brzy vraceli na základny. Což platí i o vrtulníku z Prahy, který se otáčel cestou. "Na místě se už nenacházíme, nebylo potřeba požárního zásahu," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Ilustrační foto - uzavírka.
Oprava vozovky i chodníků ve Svojkovicích potrápí i Volduchy, vede tudy objížďka