„Zápas se hrál na dobře připraveném trávníku, toho jsme chtěli využít, abychom předváděli náš klasický fotbal po zemi, bohužel v první půli to neklapalo. Sice jsme byli více času na míči, ale všechno nám dlouho trvalo a v zakončení bych očekával více drzosti a sebevědomí. Bylo to hodně statické,“ konstatoval úvodem šumperský trenér Zdeněk Opravil.

Jeho svěřenci toho sice v první půli domácím moc dovolili, sami ale potom branku protivníka ohrozili pouze střelami ze střední vzdálenosti a opravdu vyloženou příležitost si nevypracovali.

Navíc jim absolutně nevyšel nástup do druhé půle, když z velké šance nejprve jeden z domácích borců zamířil hlavičkou nad břevno, aby se o chvíli později fotbalisté Bzence již mohli radovat.

Fotbalistům Šumperku stačil jediný gól k výhře nad posledním . Radost
Jediným gólem Šumperk udolal posledního a stále drží jarní neporazitelnost

Šumperk po chybě na půlce pustil soupeře do brejku, ze kterého se domácí kapitán Petr Kasala nemýlil.

„Přesto jsme nesložili zbraně, přidali směrem dopředu, bylo tam několik akcí jeden na jednoho a nakonec jsme vyrovnali,“ řekl dále šumperský kouč.

Po přihrávce od Lavroviče se bodlem prosadil Yevhen Ostrovka střelou na zadní tyč, jenže kýžený obrat se nekonal.

„Věřil jsem, že po tomto momentu bude kvalita na naší straně a podaří se nám zápas otočit, bohužel opak byl pravdou,“ mrzel Zdeňka Opravila nezvládnutý závěr.

„Po takové sérii chyb, kdy jsme mohli dostat balón do bezpečí, si necháme dát zbytečný gól. Oba jsme pak inkasovali po hrubkách v defenzivní činnosti. Z předchozích povedených zápasů jsme byli dobře naladění a věřili, že ani tentokrát neprohrajeme, minimálně bod jsme mít mohli. Ale nevěšíme hlavy, je to sport, teď bude důležité se dobře připravit na další zápas,“ velí Zdeněk Opravil.

Vrásky na čele mu však dělá opět rozsáhlá marodka. Už na duel do Bzence nemohlo vinou nejrůznějších komplikací odcestovat šest hráčů, další dva potom museli odstoupit během hry.

V divizní dohrávce 16. kola se fotbalisté Vsetína (v bílém) rozešli smírně se Šumperkem 1:1.
VIDEO: Podívejte se na sestřih, Šumperk opět neprohrál

„Kvůli oteklému kotníku jsem musel vystřídat Patrika Strnada, svalové zranění už v první půli vystavilo stopku Hugo Hegnerovi. Snad se na Kozlovice dáme zase dohromady, pokud ne, příležitost dostanou kluci z dorostu,“ doplnil závěrem Zdeněk Opravil.

TJ Slovan Bzenec – FK Šumperk 2:1 (0:0)

Branky: 48. a 90. Kasala – 57. Ostrovka. Rozhodčí: Vychodil - Novák, Vlk. ŽK: Mlýnek – Smrž, Strnad, Jurásek. Diváci: 210.

Šumperk: Kreizl – Matura (82. Karger), Smrž, Purzitidis, Twardzik – Lavrovič, Hausknecht, Strnad (50. Žák) – Ostrovka, Elšík, Hegner (26. Jurásek). Trenér: Zdeněk Opravil.