Mužstvo trenéra Zdeňka Opravila tak nenavázalo na domácí úspěch se Všechovicemi. A zatímco minule Šumperk čtyři góly vstřelil, tentokrát stejný počet inkasoval.

„Ale první půli jsme byli jasně lepší, bohužel jsme neproměnili čtyři velké šance. Kdyby to bylo do přestávky tři nula pro nás, asi by se zápas vyvíjel jinak,“ litoval po utkání sportovní manažer Šumperku Ladislav Šabo.

Nejprve pokazil finální přihrávku Šumbera, kdy místo svých spoluhráčů v šestnáctce poslal míč na jediného obránce soupeře.

Poté po centru Zrníka a následné hlavičce Ostrovky předvedl domácí gólman pohotový reflexivní zákrok. Pak po standardce trefili hosté náruč brankáře. Další velkou možnost promarnil znovu Ostrovka, jenž zamířil v dobré pozici těsně vedle brány.

A jak už to většinou bývá, paradoxně nakonec udeřilo na druhé straně a Šumperk inkasoval těsně před poločasem gól do šatny.

V 55. minutě však hosté srovnali, když se po rohovém kopu prosadil šumperský kapitán Jiří Bernard, který se tak trefil i ve druhém utkání sezóny.

Vyrovnání hosty viditelně povzbudilo, chvíli měli navrch, ale s postupem času převzali iniciativu domácí, kteří byli více na míči a povedlo se jim po pěkné akci skórovat ranou pod břevno.

Šumperk sice záhy kontroval, jeho trefa ale vinou ofsajdu nemohla platit a poté přišel další trest. Brejk domácích a střela ze druhé vlny nejprve skončila na břevnu, následná dorážka ale již zaplula do sítě.

Definitivní pojistku výsledku přidal celek Skaštic v samotném závěru, kdy střílenou přihrávku tečoval jeden z domácích borců mimo dosah gólmana Kreizla.

„Asi rozhodlo, že jsme ve druhé půli místo toho, abychom hráli více na míči, tak jsme zbytečně jen nakopávali dlouhé balóny za obranu. Chybělo nám více klidu a rozvahy ve hře. Navíc soupeř je sice nováček, ale má zkušený kádr, když řada jeho hráčů prošla vyššími soutěžemi,“ prozradil dále Ladislav Šabo.

„Nám zase chybí pět zraněných hráčů, k tomu jsme museli o poločase vystřídat Dana Španihela kvůli potížím s třísly. Honza Nimrichtr, kterého jsme plánovali poslat po přestávce jako oživení útoku na hrot, tak nakonec musel na pozici stopera,“ dodal závěrem sportovní manažer FK Šumperk, jenž při marodce sám musel tentokrát vypomoci jako hráč na lavičce.

Zábřeh vyhrál derby na hřišti Mohelnice
Trenér Rolinek se dočkal, se Zábřehem porazil Mohelnici

TJ Skaštice – FK Šumperk 4:1 (1:0)

Branky: 44. a 80. Sova, 75. Konečník, 87. Motal - 56. Bernard. ŽK: Batík – Bernard, Olejník, Zrník, Žák. Rozhodčí: Kotala - Dudek, Matějek. Diváci: 165.

Šumperk: Kreizl – Zrník, Španihel (46. Nimrichtr), Smrž, Olejník – Šumbera, Bernard, Demeter (80. Musílek) – Nosál (65. Žák), Ostrovka, Podhorný. Trenér: Zdeněk Opravil.