„Nepochopitelná katastrofa, upřímně se stydím,“ sypal ze sebe slova zklamání trenér Šumperku Bohdan Hecl jen pár minut poté, co rozhodčí Liška ukončil zápas s Heřmanicemi. S týmem, který do divize postoupil teprve letos na jaře a do podhůří Jeseníků rozhodně nejel jako favorit. Jenže na papírové předpoklady se nehraje.

Od prvních minut hořely obrany na obou stranách, ta šumperská zvláště. Šance střídala šanci. Zejména zahraniční akvizice hostů se nebály zakončovat. Heřmanice tlačily všechny míče na bránu tak často, že mezi jejich možnostmi mohl zapadnout nadějný únik domácího Šebely po pravé straně.

Ani ne po čtvrt hodině duelu už se hráči v zeleném radovali. Do trháku je poslal Ondřej Strojek, brzy ho následoval Samuel Mantey. Tým z ostravského obvodu Slezská Ostrava vedl 2:0, a to ještě samostatný únik neproměnil Erik Opata.

Ilustrační foto.
Jeseník měl namále, bojovný Černovír zdolal po penaltách

Červená karta pro Bernarda

Šumperk nakopla až proměněná penalta kapitána Filipa Rozsívala ve 34. minutě. Slezany inkasovaný gól na chvíli utlumil, do kabiny na přestávku však nesli těsné vedení.

Přišli o něj po výměně stran. K radosti většiny diváků na tribunách vyrovnal pohlednou trefou z malého vápna David Macura. A když třetí trefu hostů a svou druhou odpoledne přidal Mantey, nerozhodný stav opětovně zařídil Miroslav Podhorný. Krásnou hlavičkou uklidil míč do sítě.

Kdo očekával remízu a rovnoměrnou dělbu bodů, hluboce se mýlil. Žluto-modré potopila situace ze 71. minuty. Jiří Bernard při bránění soupeře svalil k zemi tak tvrdým způsobem, že mu arbitr ukázal červenou kartu. Ještě předtím, v ponechané výhodě, vítězství Heřmanicím vystřelil výhru Opata. Šumperk dohrával v deseti lidech, ztrátu už nedohnal.

Ilustrační foto.
Velké Losiny se dál topí, Mohelnice nezaváhala s Hněvotínem

Podzim uzavřou v Dětmarovicích

„Tři a půl roku trénuji tento tým a dnes předvedl vůbec nejhorší výkon za celou dobu,“ pokračoval rozmrzelý Hecl. „Ani když jsme dostali kdysi sedmičku v Polné, tak to nebyl takový hnus jako dnes. Máme problémy se soupiskou, ale soupeř také. Zklamali mě všichni od gólmana až po útočníky. Při vší úctě k soupeři, takový mančaft máme porážet. Heřmanice chodily samy na brankáře, mohli jsme klidně dostat desítku,“ žehral.

Šumperští fotbalisté prohráli potřetí za sebou, doma nebodovali od utkání s Havířovem na začátku října. Zůstávají na 14. místě divize E, pouze před Ústím a Přerovem. Podzimní část sezony uzavřou v sobotu 10. listopadu na hřišti Dětmarovic.

FK Šumperk – FC Heřmanice Slezská 3:4 (1:2)

Branky: 34. Rozsíval (penalta), 62. Macura, 69. Podhorný – 28. a 65. Mantey, 12. Strojek, 71. Opata. Rozhodčí: Liška – Slováček, Galář. ČK: Bernard. ŽK: Rozsíval, Olejník – Fojtík, Strojek, Půda. Diváci: 120.

Šumperk: Kreizl – Macura, Ševčík (67. Max), Podhorný (83. Hegner), Rozsíval, Nimrichtr, Jurásek, Bernard, Olejník, Šebela (76. Šléška), Horák. Trenér: Bohdan Hecl.

Heřmanice: Virec – Fojtík, Schwarz, Tomšů, Opata (90. Velička), Hetto, Strojek, Šimáček, Mlčoch (77. Dočkalík), Mantey, Půda. Trenér: Jaroslav Mlčoch.