Aktuálně tak mají svěřenci trenéra Zdeňka Opravila v letošní divizi vyrovnanou bilanci v podobě čtyř výher a čtyř porážek, v tabulce jim poté patří osmé místo. Ale třeba na čtvrté Nové Sady ztrácí pouze jediný bod.

V nedělním duelu pak domácí představili čerstvou posilu, když šumperskou ofenzivu doplnil Erik Raclavský ze Sigmy Olomouc.

Litovel porazila v krajském přeboru Brodek 1:0. Ilustrační foto
Krajský přebor (9. kolo): Rapotín zabral v Lutíně, derby pro Losiny

„Jsme rádi, že se nám ho podařilo získat, protože při zranění Miry Podhorného nám chyběl klasický hrotový útočník. Věříme, že nám Erik pomůže. V Šumperku by se měl dostat do formy po delší nemoci,“ prozradil Deníku kouč Šumperku Zdeněk Opravil.

Vítěznou trefu domácích pak obstaral po pěkné akci navrátilec do sestavy Patrik Strnad, který těžil z povedeného centru Juráska.

Béčko Sigmy (v modrém) porazilo Uničov 4:0. Ilustrační foto
Sigma dala Uničovu čtverku. Budou se nám půl roku smát, nechápu to, říká Žmolík

„Na návrat Patrika jsme hodně spoléhali a nakonec to vyšlo, když dal náš jediný gól. Chtěli jsme hrát právě na centry po křídlech, ale soupeř nám to jinak moc nedovoloval, hrál agresivně, měl šance, které naštěstí pro nás neproměnil,“ uvedl dále šumperský lodivod.

„Hra hostů nám zkrátka dělala potíže, předvedli se u nás v opravdu velice dobrém světle a myslím si, že na spodku tabulky určitě dlouho nebudou a půjdou nahoru,“ míní Zdeněk Opravil.

Velké Losiny vyválčily výhru v nedělním derby s Mohelnicí
FOTO: Dva góly Matěje Šinogla zajistily Losinám výhru v derby nad Mohelnicí

„Ale i takové zápasy ke sportu patří, že se vám nedaří, ale tou bojovností a nasazením nakonec urvete výhru, což byl přesně dnešek. Po fotbalové stránce to nebylo ideální, ale přesto bereme tři body, to je hlavní,“ dodal spokojeně trenér divizního Šumperku.

V sobotu 2. října čeká jeho celek v rámci 10. kola krajské derby na hřišti HFK Olomouc.

FK Šumperk – FC Strání 1:0 (1:0)

Branka: 13. Strnad. Rozhodčí: Kaloč - Lukašík, Grečmal. ŽK: Ostrovka, Linet, Kováč, Lavrovič – Palík. Diváci: 220.

Šumperk: Pitron – Jurásek, Smrž, Purzitidis, Kováč – Linet, Strnad (69. Musílek), Lavrovič – Ostrovka (91. Barčík), Raclavský (69. Žák), Malacka (77. Tran). Trenér: Zdeněk Opravil.