„Budeme se snažit soutěž se ctí dohrát. Za předvedenou hru jsme si nezasloužili ani bod,“ uznal skleslý trenér Ústí Vojtěch Bušina, který už před utkáním avizoval, že domácí boje se Šumperkem a ve středu s Heřmanicemi budou poslední šancí oživit šance na záchranu.

V neděli skutečně v závěru prvního poločasu přeskočila jiskřička naděje. Rozhodčí posoudil střet brankáře Šumperku Maxe s Holoubkem jako penaltový. Patrik Sencovici tak poslal Sokol do vedení. To ale bylo vzhledem k vývoji duelu hodně šťastné.

„Nám se ty domácí zápasy prostě nedaří, mužstvo není schopné být delší dobu na míči. Hráli jsme od začátku na tři obránce, ale musel jsem to změnit, měli jsme výrazné problémy,“ ohlížel se Vojtěch Bušina.

V závěru první půle se pak Šumperku nelíbila penaltová situace na druhé straně, tu ale sudí neodpískal. To doprovodil nadávkami směrem k rozhodčím Zdeněk Horák, který vyfasoval nejprve žlutou, poté i červenou kartu.

„Pokud měla být penalta proti nám, tak měla být i na druhé straně. Zdeněk Horák ale předvedl nemyslitelnou nedisciplinovanost, oslabil tým, to se nedá omluvit, hodně mě to rozladilo,“ přiznal šumperský kouč Bohdan Hecl.

Vyberte gól kola
Vyberte GÓL 22. kola! Tady jsou nejhezčí trefy Krajského přeboru

Pomohla Rozsívalova paráda

Nakonec ale smutnit nemusel. Hned po změně stran se výstavním volejem prosadil Filip Rozsíval, v 70. minutě pak zasloužený obrat dokonal hlavou střídající Lukáš Horák.

Šumperk zvítězil 2:1 i bez brankáře Kreizla a stopera Smrže, kteří nejsou v pořádku po nepříjemném střetu z předešlého duelu v Kozlovicích. Mimochodem, krvavý střet byl k vidění i tentokrát, v prvním poločase to odnesli ústečtí Šnejdrla s Hutníkem, druhý jmenovaný dohrál a musel na šití.

„O poločase jsem kluky nabádal ke klidu, že to stejně bude na jednu bránu. Strašně nám pomohla náramná trefa Rozsívala. Naštěstí jsme to zvládli, i když to nebyla žádná hitparáda. Bylo to pro nás důležité, snad to psychicky klukům pomůže,“ věří Bohdan Hecl.
Ústí stále ztrácí sedm bodů na předposlední Přerov.

„Snažili jsme se to přeskupit, ale mužstvo ve druhé půli nemělo žádnou sílu, bylo to platonické, nedostali jsme se k žádnému zakončení,“ mrzelo Vojtěcha Bušinu.

TJ Sokol Ústí – FK Šumperk 1:2 (1:0)

Branky: 40. z pen. Pat. Sencovici – 48. Rozsíval, L. Horák. Rozhodčí: Havlín – Koláček, Svoboda. ŽK: Hutník, Urbášek, Olejník, Rozsíval. ČK: 45. Z. Horák. Diváci: 100.

Ústí: Urbášek – Smolka, Šnejdrla, Hutník (30. Kádě, 73. Šerý) – Pat. Sencovici, Pančochář – Frydrych, Žingor, Holoubek (80. Kalous), Vladik – Smítal. Trenér:

Šumperk: Max – Šumbera (76. Jurásek), Horák, Neuer, Zrník – Rozsíval, Bernard – Olejník, Ostrovka, Nízký (70. Malínek) – Podhorný (62. L. Horák). Trenér: Bohdan Hecl.