Celek kouče Zdeňka Opravila tak ve středu proti nedalekému rivalovi potvrdil roli papírového favorita, přestože mu zejména v první půli chybělo větší tempo a nasazení. Na vyšší otáčky přepnuli domácí až po přestávce.

„Kvalita ale i tak byla na straně Šumperku, bylo vidět, že má natrénováno, my jsme s přibývajícím časem odcházeli kondičně. Chybělo nám několik hráčů ze základu, ale na to se nechci vymlouvat, soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál,“ konstatoval po utkání zábřežský trenér Jaroslav Rolinek.

I přes prohru zanechali jeho svěřenci coby celek z nižší soutěže proti zkušenějšímu Šumperku sympatický dojem, jen jim možná chybělo více důrazu a přesnosti v koncovce.

„Mrzí mě, že jsme nedali alespoň gól, z naší strany tam bylo několik dobrých standardek, ve druhé půli jsme šli i dvakrát sami na brankáře,“ litoval Jaroslav Rolinek.

„První půli jsem nebyl spokojený s pohybem a nasazením. Teď pracujeme na síle a kondici, chtěl jsem, aby měli kluci výdej energie, což jsem do přestávky postrádal. Potom už byl náš výkon o hodně lepší. Opět mě však mrzí skutečnost, že nedáváme stoprocentní šance. Stejně jako o víkendu v Bruntále, i tentokrát jsme jich měli dost. Zatím ale stále máme čas tento nedostatek zlepšit,“ přidal se s hodnocením šumperský lodivod Zdeněk Opravil.

Pro oba celky to bylo během pár dnů již druhé střetnutí před startem mistrovských bojů, když Zábřeh v pátek odstartoval přípravu domácí remízou proti Lanškrounu a Šumperk následně v sobotu těsně prohrál v Bruntále.

Šumperk Dietos se radují z triumfu ve 3. lize.
Dietos senzačně ovládli finále ve Zlíně a jsou letošními vítězi 3. ligy

FK Šumperk – SK SULKO Zábřeh 4:0 (1:0)

Branky: Ostrovka 3, Bernard.

Šumperk: Max – Jurásek, Španihel, Smrž, Nosál – Bernard, Demeter, Dostál – Ostrovka, Hegner, Horák. Střídali: Podhorný, Zrník, Šumbera. Trenér: Zdeněk Opravil.

Zábřeh, 1. poločas: Toman – Ratiborský, Lepka, Žanda – Holík, Šincl, Paclík, Michal Sitta, Švéda – Marek Sitta, Hymr. 2. poločas: Toman – Michal Sitta, Lepka, Ratiborský – Jedelský, Okleštěk, Žanda, Appl, Švéda – Navara, Maistryszin. Trenér: Jaroslav Rolinek.