Rovněž pozitivně hodnotí vyhlédnuté posily. S jeho týmem trénují zábřežští Michal Sitta a brankář Lukáš Toman, dále hráči do pole Stanislav Sadil z Bludova a Martin Zedníček ze Sigmy Olomouc.

„O všechny mám velký zájem a zvedli by naši kvalitu. Musíme se však ještě domluvit s jejich kluby,“ přibližuje Opravil.

Na to mají ještě dva týdny, protože první mistrovské utkání odehraje Šumperk 21. března na půdě posledních Všechovic. Stejnou dobu dostane na to dát se dohromady i početná marodka.

„Potýkáme se s ní celou přípravu, ale věřím, že budeme co nejdříve kompletní,“ věří kouč.

Zdravotní problémy mají klíčoví hráči Demeter s Bernardem, který navíc absentoval téměř celou přípravu: „Měl něco s kolenem. V únoru se po dvouměsíční pauze vrátil, ale obnovil si to. Uvidíme, jestli nebude muset na operaci.“ Na tu musí dlouhodobě zraněný Podhorný. V důležitém úvodním duelu navíc budou chybět vykartovaní Olejník a Ostrovka.

„Musíme do soutěže vstoupit vítězně. Jsme v situaci, kdy potřebujeme vyhrávat doma i venku,“ je si vědom Opravil, protože jasným cílem je záchrana a navíc by se tým z podhůří Jeseníků chtěl prodrat z dvanáctého místa výš.

Jeho svěřenci však budou muset šlápnout na plyn, protože v přípravě si připsali čtyři porážky a tři výhry – dvě z nich navíc byly proti týmům z nižší soutěže. „Výsledky nebyly optimální. Naše hra byla z hlediska výdeje energie v pořádku, ale dělali jsme dětské chyby v obraně a neproměňovali šance,“ prozrazuje příčiny.

To se zlepšilo až v posledním utkání s Rýmařovem.

„Tam jsme hru zjednodušili a nenabízeli soupeři laciné šance. Mohli jsme dát více gólů, ale i tři je dost. Důležitá je nula vzadu. Celkově potřebujeme dobře načasovat sportovní formu. Máme teď ještě dva týdny na to, dopilovat práci s míčem,“ zakončil Zdeněk Opravil.

Fotbalisté Mohelnice. Ilustrační foto
Mohelnice mění herní čas. V přípravě se jí daří

Změny a příprava

Příchody: Sitta, Toman (oba Zábřeh), Sadil (Bludov), Zedníček (S. Olomouc) – vše v jednání.

Odchody: Navrátil (V. Losiny) – v jednání.

Výsledky v přípravě:

Sigma Olomouc 0:6

Olešnice 9:0

Rapotín 1:0

Letohrad 2:4

Lanškroun 3:4

Ústí nad Orlicí 0:2

Rýmařov 3:0