Ta mimochodem už před zápasem ukázala cit pro fair play a dvěma domácím fotbalistům pomohla se zatejpováním kloubů. „Myslím, že tohle jsem ještě ve fotbalovém světě nezažil. Zaslouží si to ocenit,“ vykládal domácí trenér Jiří Kohout.

Jeho mužstvo po nepovedeném začátku soutěže nabralo dech a proti Mohelnici potvrdilo dobrou aktuální formu. Litovel zapsala čtvrté vítězství v řadě.

Hned a začátku Litovel zvládla vynucenou změnu v sestavě. Zraněného Pavla Kvapila musel vystřídat Jiří Šana.

„Měl jsem strach co tenhle přeložený zápas způsobí s naším dobře rozjetým mužstvem, ale nakonec se obavy ukázaly jako liché. Přišlo mi že jsme v lepším rozpoložení než soupeř. I po brzkém střídání v obraně změna nebyla znát a i po vystřídání poloviny základu jsme si šli stále za svým a byli aktivní až do konce,“ řekl Kohout.

Skóre otevřel v 31. minutě po centru útočník Petr Dragon, který se v dresu Tatranu trefil už po padesáté! V historickém pořadí střelců, které Litovelští evidují od 60. let minulého století se posunul už na deváté místo. Ještě v této sezoně se navíc může vyšplhat o pár příček výš.

Na 2:0 ,mohl zvýšil po Dragonově centru Fišara, ale hlavičku mu chytil brankář Hora

Druhou branku Litovel tak přidal po úniku Bohanose Libor Navrátil až v 65. minutě.

Mohelnice měla největší šanci ještě za bezgólového stavu, ale na poslední chvíli zakročil Lukáš Heinz.

„Myslím si, že jsme po většinu zápasu byli fotbalovější a výhra je zasloužená,“ řekl Kohout.

Další domácí zápas čeká Litovel hned v sobotu proti Brodku u Přerova. Mohelnice hraje v neděli ve Velkých Losinách.

Tatran Litovel – FK Mohelnice 2:0 (1:0)

Branky: 31. Dragon, 65. Navrátil. Rozhodčí: Dorušák – Habermann, Doležal. ŽK: Dostál – Knýř.

Litovel: Nakládal – P. Kvapil (12. Šana), Jindra, L. Heinz, Miklánek – Bohanos (81. Vaca), P. Heinz (77. Kutra), Fišara, Dostál (70. Knebl) – Navrátil (83. Baránek), Dragon. Trenér: Jiří Kohout.

Mohelnice: Hora – Vokoun, Rousek, Pinkava (74. Paulíny), Knýř – Čank, Kuba, Nantl, Pospíšil – Kožela, Srdýnko. Hrající trenér: Roman Kuba.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...