Domácí Sokol si zapsal teprve druhou porážku na svém hřišti, kdy v rámci letošního krajského přeboru tady vyhrál zatím jen Medlov.

„Věděli jsme, že nás čeká kvalitní soupeř, který na vlastním trávníku body moc nerozdává, ale v průběhu hry jsem byl docela zklamán. Na rovinu musím říct, že jsme v soutěži letos narazili na daleko lepší mužstva, jako třeba Bohuňovice nebo Šternberk,“ prozradil úvodem Deníku hrající mohelnický kouč Roman Kuba.

Právě on potom byl společně se svým spoluhráčem Danielem Rybou hlavním strůjcem výhry hostů, když oba dali po dvou gólech.

Zkušený mohelnický matador nejprve poslal svůj celek v první části do vedení, jenže domácí hned po minutě odpověděli vyrovnáním a do přestávky se ujali vedení.

„Hodně důležité pro vývoj zápasu bylo, že se nám podařilo zkraje druhého dějství rychle vyrovnat. Později jsme šli znovu do trháku a tento náskok už jsme si pohlídali,“ uvedl dále Roman Kuba.

Domácí celek v závěru hry spoléhal hlavně na dlouhé nákopy, mohelnická defenziva však pracovala bezchybně.

V samotném závěru navíc fotbalisté Ústí zastavili v pokutovém území nedovoleně jednoho z mohelnických borců a Roman Kuba trefou z penalty uzavřel účet sobotního klání.

V sobotu 19. října Mohelnice na svém hřišti v rámci 12. kola soutěže přivítá od 14.30 hodin nováčka z Lipové.

TJ Sokol Ústí – FK Mohelnice 2:4 (2:1)

Branky: 25. Nehyba, 32. Kalous - 24. a 86. (pen.) Kuba, 49. a 76. Ryba. ŽK: Pospíšil, Knýř. Rozhodčí: Vedral - Motal, Konečný. Diváci: 150.

Mohelnice: Hora – Pospíšil, Pinkava, Knýř, Šváb – Čank (82. Holinka), Kuba, Pauliny (67. Němec), Srdýnko – Kožela, Ryba. Trenér: Roman Kuba.