Anketa Gól kola probíhá na Facebookové stránce Olomouckého krajského fotbalového svazu.

Lipová - Šternberk 1:0 (0:0)

Zdroj: Youtube

První ztrátu v nové sezoně zaznamenali na půdě Lipové hráči Šternberku. V zápase se čekalo na gól až do 64. minuty, kdy domácí rozradostnil Jan Ježek a těsný náskok se Lipové podařilo udržet. Ve šlágru kola se druhá Lipová přiblížila Šternberku v tabulce, lídr soutěže má stále náskok tří bodů.

Dolany - Medlov 1:2 (1:0) Pen: 7:8

Zdroj: Youtube

Vydařený vstup do zápasu proti Medlovu předvedli hráči Dolan u Olomouce. Už úvodních pěti minutách se radovali z gólu Kováče a těsné vedení si přenesli také do druhého poločasu. Hostům se ale podařilo z pokutového kopu v 59. minutě srovnat. Zápas dospěl až k penaltovému rozstřelu, v dlouhé přestřelce měli nakonec navrch hosté z Uničovska.

Velké Losiny - Jeseník 1:3 (1:1)

Zdroj: Youtube

Střetnutí dvou lázeňských obcí dopadlo lépe pro hosty z Jeseníku. Velké Losiny začaly slibně a po 23. minutách otevřely skóre. Pár momentů před poločasovou přestávkou ale hostující tým dokázal vyrovnat a jak první poločas skončil, tak ten druhý začal. Tedy gólem Jeseníku. Hosté dokonali obrat a v 67. minutě Petr Kutal druhou brankou v zápase pojistil výhru.

Lutín - Želatovice 2:1 (0:1) Pen: 5:4

Zdroj: Youtube

Dvakrát tyč a dvakrát břevno zvonily za gólmanem Želatovic v Lutíně, než se domácím podařilo vyrovnat. Hostující celek vedl od 20. minuty, Sigma měla několikrát blízko k remízovému výsledku, dočkala se ale až v 89. minutě. Také Želatovice měly v utkání několik velkých příležitostí rozhodnout, ale zápas nakonec musely rozsoudit penalty. V nich byli úspěšnější domácí, kteří si nakonec připsali dva body.

Litovel - Rapotín 1:0 (0:0)

Zdroj: Youtube

S důležitou posilou mezi třemi tyčemi nastoupila Litovel proti Rapotínu. Záda hráčům Tatranu jistil exligový brankář Vojtěch Šrom a několika důležitými zákroky přispěl k výhře domácího celku. Rozhodující trefu na druhé straně zajistil z pokutového kopu Martin Jindra, Rapotín tak odjížděl z hanáckých Benátek s prázdnou. 

Ústí - Zábřeh 3:1 (2:1)

Zdroj: Youtube

Tým Ústí vstoupil do utkání se Zábřehem gólově, už v 7. minutě se prosadil Petr Holoubek. Hosté reagovali o deset minut později, Ústí si ale vzalo do poločasu vedení zpět. Druhý poločas ale hráli Ústečtí v deseti, červenou kartu navíc viděl také domácí trenér. Část záznamu konce první půle bohužel není k dispozici. Po pauze se pokračovalo v ofenzivním přestavení se šancemi na obou stranách, Zábřeh ovšem početní výhodu nevyužil. Slavili naopak domácí, Pavel Zagol v 54. minutě navýšil na konečných 3:1.

Kralice na Hané - Bohuňovice 1:2 (1:1)

Zdroj: Youtube

Bohuňovice na Prostějovsku vykročily za vítězstvím brankou v 5. minutě, Kralice na Hané ale kontrovaly gólem do šatny. Ve druhém dějství se ve vyrovnaném duelu prosadili už jen hostující fotbalisté, pětadvacet minut před koncem trefil výhru pro Bohuňovice Martin Fryčák.

Mohelnice - Brodek u Přerova 5:1 (3:1)

Zdroj: Youtube

Ofenzivní podívanou si proti Brodku u Přerova připravili pro fanoušky na domácím hřišti fotbalisté Mohelnice. Hostující celek sice slavil gól hned v první minutě, pak už však byl zápas v režii Mohelnice. Do poločasu vstřelili domácí tři góly a brzy po pauze měli k výhře ještě blíž. Hostující hráč viděl za zákrok v pokutovém území červenou kartu a Roman Kuba z Mohelnice proměnil druhou penaltu v utkání. V utkání plném šancí doputovali domácí k jasné výhře a tříbodovému zisku.