Petr Linet zaznamenal po třech trefách, hattrick zkompletoval v 76. minutě. Tomáš Indra a Matěj Šinogl oslavili dva zásahy. Přesně mířil i Tomáš Pecháček. Zkrátka, na co hráči Sokolu sáhli, to se jim povedlo. Jaký kontrast s minulými týdny, kdy dlouhé minuty dřeli na každý gól. Tentokrát svěřenci kouče Jiřího Míky hráli fotbalovou symfonii.

Jen pro srovnání: v předchozích třech duelech proti Všechovicím, Zábřehu a Litovli zvládly Velké Losiny jeden jediný gól. Černovíru nasázeli více branek, než předtím téměř za celé září a říjen ostatním sokům dohromady. Jako by se chtěly za pokažené poslední týdny fanouškům omluvit.

Černovíru v tabulce odskočili

Začátek přitom naznačoval, že přijde další pohroma. V 7. minutě poslal hosty do vedení Jakub Zachar a diváci v hledišti se chytali za hlavu. Jenže úvodní nezdar domácí nakopl. Už v 15. minutě vyrovnal Šinogl a do přestávky vedli 3:1, i díky Linetově proměněné penaltě.

Slovan pak zaspal období mezi 66. a 76. minutou. Tehdy se mužstvo trenéra Míky prosadilo čtyřikrát po sobě, úplně zapomnělo na dlouhotrvající střeleckou mizérii.

Výhra má pro celek z lázeňské obce o to větší váhu, že Černovíru v tabulce krajského přeboru odskočil na rozdíl čtyř bodů. Zároveň utekl hrozbě pádu do úplného suterénu. Na zimní přestávku tak odchází jako jedenáctý výběr žebříčku. Jaro odstartuje 23. března lákavým derby v Mohelnici.

Fotbalisté Zábřehu (v červeném). Ilustrační foto
Zábřeh na závěr nečekaně prohrál s poslední Holicí
Mohelničtí fotbalisté (ve fialovém) vyhráli v posledním utkání podzimu v Kralicích 6:1.
Mohelnice v jarní předehrávce rozstřílela Kralice na Hané

TJ Sokol Velké Losiny – TJ Slovan Černovír 8:1 (3:1)

Branky: 13. a 66. Šinogl, 22. Pecháček, 38., 69. a 76. Linet, 54. a 72. Indra – 7. Zachar. Rozhodčí: Pospíšil – Kouřílek, Štětka. ŽK: Dostál – Kirschbaum, Zdráhal. Diváci: 100.

Velké Losiny: Hatala – Kocourek, Zatloukal, Kupčík (72. Michal Gargulák), Linet, Tejkl, Indra, Kubíček (46. Dostál), Žídek (63. Jan Gargulák), Šinogl, Pecháček (72. Kobza). Trenér: Jiří Míka.