V úvodních minutách se neslo utkání v duchu nahoru, dolů. Oba týmy se snažily útočit. Bezbrankový stav trval pouze do 22. minuty, kdy se po sérii několika rohů ten poslední ujal. Mohelničtí nechali na zadní tyči volného Muzikanta, který z voleje trefil míč na zadní tyč.

Hosté se však nevzdali. Dále byli domácím zdatným soupeřem a několikrát sahali po vyrovnání. Jenže v poslední minutě prvního poločasu jim zasadil rozhodující úder Daniel Ryba. Opět to bylo po rohovém kopu, tentokrát se medlovský útočník trefil hlavou.

„Utkání mělo vyrovnaný průběh, ale Medlov byl důraznější při standardních situacích a v osobních soubojích,“ hledal důvody nepříznivého stavu hostující hrající trenér Roman Kuba.

Gól do šatny Mohelnici poznamenal a krátce po změně stran definitivně rozhodl o výhře domácích střídající Pospíšil, kterému k brance stačily čtyři minuty na hřišti. „Domácí si zasloužili vítězství více než my. Nám se bohužel nepodařilo vstřelit ani kontaktní branku,“ litoval a uznal dobrý výkon Medlova Kuba.

Oba týmy se nadále tlačily dopředu, ale i přes mnoho šancí už žádná v síti neskončila. „Celkově se podle mě hrálo zajímavé utkání s několika šancemi na obou stranách,“ pokračoval Kuba v hodnocení zápasu.

Jeho tým se potýká s nevyrovnanými výkony, což lze přičítat nezkušenému kádru. V úvodu jara si připsal dvě výhry, následně tři prohry a poté střídal dvakrát výhru s porážkou.

„Můžou za to nevyrovnané výkony jednotlivců,“ vysvětlil jasně. „Ale dnes jsem byl po dvou nepodařených zápasech spokojený s herním projevem týmu,“ dodal.

Zajímavostí je rovněž to, že Mohelnice ještě na jaře neudržela čisté konto.

Ve středu ji čeká pohárové utkání s Olešnicí a následně v sobotu přivítá Černovír. „Čeká nás nabitý program a doufám, že utkání zvládneme,“ zakončil Roman Kuba.

Medlov – Mohelnice 3:0 (2:0)

Branky: 22. Muzikant, 45. Ryba, 49. Pospíšil. Rozhodčí: Pospíšil – Štětka, Grečmal. ŽK: Muzikant, Okrouhlý – Kloss, Vokoun. Diváci: 120.

Mohelnice: Hora – Vokoun, Heidenreich, Pospíšil, Čank – Kožela, Kuba, Marák, Paulíny (74. Nantl), Srdýnko – Kloss. Trenér: Roman Kuba.