Dnes je mančaft z města od řeky Moravy zpátky v krajském přeboru a postupně restartuje svou činnost.

Podzimní část sezony zvládl obstojně, zatím mu patří šestá příčka.

Už je to ohraná a dobře známá písnička. FK Mohelnice se během ročníku 2017/2018 topila v problémech po herní i organizační stránce.

Mužstvo pod taktovkou tehdejšího kouče Jaroslava Rolinka strávilo většinu sezony u dna Moravskoslezské fotbalové ligy a nakonec sestoupilo.

Tým mohl podat přihlášku do divize, ale raději šel ještě o stupeň níž, zvolil krajský přebor.

Důvod? Na jaře nově zvolené představenstvo chtělo jít cestou zapojením vlastních odchovanců a zároveň dát zapomenout na celorepublikově probíranou sázkařskou kauzu.

Ta byla spojena ještě s bývalými hráči klubu a některými jeho činovníky.

Současné vedení se od tehdejších problémů distancovalo a nastolilo nový směr. Zatím může být po všech směrech spokojeno.

Vyberte gól kola
Vyberte GÓL PODZIMU! Patnáct střelců krajského přeboru bojuje o titul

Debakl v Losinách pomohl

Mohelnice neatakuje úplnou špičku tabulky, po odehraných 16 kolech je jí vedoucí pozice vzdálena na rovných 10 bodů.

Splnila ale hlavní úkoly: pobývat v první polovině žebříčku, bavit fanoušky fotbalem a nezapadnout mezi otloukánky soutěže.

„Úvodní půli sezony hodnotím kladně. Po druhém zápase ročníku ve Velkých Losinách, kdy nám soupeř udělil lekci 0:4, jsme si řekli, že nic samo nepůjde a že soupeř se sám neporazí,“ bilancoval podzimní část hrající trenér a člen výkonného výboru Roman Kuba.

„V některých, hlavně domácích zápasech jsme mohli předvést lepší hru. Nedařily se nám druhé poločasy,“ hledal i negativa.

Ilustrační foto
Policie obvinila bývalé hráče Mohelnice kvůli ovlivněnému zápasu

Sílu ukázali, když si vyšlápli mimo jiné na Opatovice (3:0), Šternberk (2:0), Jeseník (4:1) nebo Zábřeh (2:1).

„Především mám radost z toho, že se nám povedlo do kádru zapracovat nadějné dorostence, kteří na sobě pracují a získávají potřebné zkušenosti,“ pokračoval Kuba.

„Chceme na ně do budoucna sázet. Muži teď mají další volno, ale dorostenci budou nadále dvakrát týdne trénovat, a to až do 15. prosince. Další přípravu začnou už 7. ledna,“ upřesnil.

Jaroslav Rolinek
Zábřeh plní stanovené cíle, na jaře se konečně vrátí domů

Plánují posily

Přes spokojenost s výsledky nejspíš mohelnický kádr v zimě posílí nové tváře, ačkoli by nemělo jít o výrazný zásah do současné sestavy.

„Plánujeme přivést jednoho nebo dva kluky, například máme vyhlídnutého zkušeného stopera,“ prozradil kouč. „Ale zatím nechceme prozrazovat bližší informace, fanoušci se vše zavčas dozvědí. Nadále však platí, že dáme hodně prostoru svým dorostencům, to je naše priorita.“

Mohelničtí na jaře musí potvrdit, že jejich forma nebyla dílem náhody. A začnou pěkně zostra.

Na úvod v sobotu 23. března přivítají v rámci okresního derby Sokol Velké Losiny. Těm mají rozhodně co vracet.

Dále pojedou do Opatovic, načež vyzvou Šternberk. Zvládne mančaft do konce ročníku zabojovat o postavení mezi nejlepší trojicí soutěže?

Fotbalisté Mohelnice. Ilustrační foto
Místopředseda FK Mohelnice: Dlouho nikdo nevěděl, jakou soutěž budeme hrát