Předzápasový pohled do tabulky naznačoval, že snadnějšího soupeře už Sulko dostat nemohlo. Jenže zdání někdy klame. Závěrečné kolo podzimní části krajského přeboru, které bylo zároveň předehrávkou úvodního jarního kola, Zábřeh nezvládl.

„Zachrápali jsme první poločas, bylo to takové nemastné neslané, kluci už se asi viděli někde na dovolené,“ hledal příčiny nečekané porážky zábřežský trenér Jaroslav Rolinek. „Měli jsme málo pohybu a dostali dva góly po našich chybách.“

První hostující chyba přišla na řadu už v 15. minutě, kdy se k radosti holického celku prosadil Tomáš Drmola. Ještě před odchodem na přestávku zvýšil na 2:0 Jakub Juráš.

„O přestávce jsem musel v kabině zvýšeným hlasem promluvit a pomohlo to, kluci se ve druhém poločase trošku zlepšili,“ pokračoval Rolinek. „Okleštěk dal kontaktní gól, který nás dostal zpátky do hry. Závěrečný tlak ale bohužel k brance nevedl,“ mrzelo ho.

Zábřeh porážkou na holickém trávníku zakončil jak podzimní část fotbalového ročníku, tak dlouhou šňůru venkovních zápasů. Od 12. září nastupoval kvůli rekonstrukci místního stadionu jen na hřištích soupeřů.

Po 16. kole krajského přeboru Sulku náleží s 25 body 9. pozice tabulky. Na úvod jara (24. března) doma přivítá Všechovice.

Mohelničtí fotbalisté (ve fialovém) vyhráli v posledním utkání podzimu v Kralicích 6:1.
Mohelnice v jarní předehrávce rozstřílela Kralice na Hané

HFK Olomouc B – SK Sulko Zábřeh 2:1 (2:0)

Branky: 15. Drmola, 34. Juráš – 56. Okleštěk. Rozhodčí: Kašpar – Kološ, Perutka. Diváci: 50.

HFK Olomouc: Kubica – Rada (83. Valouch), Fialka (67. Hladký), Stoklasa, Němec (46. Holešinský), Vinter, Kročil, Henkl, Drmola, Juráš, Krejčí. Trenér: Milan Kovařík.

Zábřeh: Toman – Laštůvka (46. Švéda), Lepka, Schwab, Žanda, Hymr (72. Janák), Okleštek, Michal Sitta, Žák (82. Jedelský), Šincl, Marek Sitta. Trenér: Jaroslav Rolinek.