„Lutín je nepříjemný soupeř, měli jsme z něj respekt a protože chyběli tři hráči základní sestavy, tak trochu i obavy. Kluci ale podali výborný, soustředěný výkon,“ chválil trenér Zábřehu Jaroslav Rolinek.

V úvodu souboje udělal jeho tým chybu v rozehrávce a soupeř postupoval sám na branku. Gólman Lukáš Toman ovšem předvedl výborný zákrok a zlikvidoval prakticky jedinou velkou šanci lutínské Sigmy.

„Pak už jsme je prakticky do ničeho nepustili,“ konstatoval spokojený trenér domácích.

Sulko odstartovalo brankovou kanonádu po půl hodině hry. „Dali jsme čtyři góly a jeden byl hezčí než druhý. Z toho mám velkou radost, protože občas se v koncovce nadřeme,“ vyzdvihl kouč Rolinek.

Úvodní branka padla po akci Michala Sitty, který z pravé strany nacentroval míč na Jakuba Hymra, jenž nekompromisně zakončil.

Výborně hrající Michal Sitta pak druhou branku přidal sám po perfektní střele pod břevno.

Další dva góly si Zábřeh schoval na druhý poločas. Nejprve zvyšoval Marek Sitta a na konečných 4:0 uzavřel střídající Filip Šincl krásnou střelou ze 16 metrů do šibenice.

„Měli jsme navíc i další šance. Zasloužené vítězství,“ hlásil trenér Zábřehu.

Sulko tak po šesti kolech dál vévodí krajskému přeboru. „Je to příjemný pohled do tabulky,“ nezastíral Rolinek.

Jeho tým ovšem nadále usilovně pronásleduje rozjetý Šternberk. „Já jsem už před sezonou říkal, že to je pro mě favorit na postup číslo jedna. My se na Šternberk ale neohlížíme, soustředíme se na sebe a vždy na nadcházející zápas. Teď mě nejvíc zajímají Želatovice,“ upozornil Rolinek na středeční vložené kolo a domácí souboj s 8. týmem tabulky.

Fotbalisté Šumperku (ve žlutém). Ilustrační foto
Šumperk doma Hodonínu odolával, ale nakonec padl

Sulko Zábřeh – TJ Sigma Lutín 4:0 (2:0)

Branky: 31. Hymr, 37. Michal Sitta, 52. Marek Sitta, 89. Šincl. Rozhodčí: Jurčák – Samek, Šebesta. ŽK: Laštůvka, Mi. Sitta, Švéda, Paclík – Zbožínek, Vymazal. Diváci: 268.

Zábřeh: Toman – Laštůvka, Schwab, Žanda, Hymr (69. Šincl), Švéda (74. Lukas), Okleštěk, Michal Sitta, Paclík, Holík, Marek Sitta (88. Resler). Trenér: Jaroslav Rolinek.

Lutín: Nejezchleb – Chrást, Los, Brhel, Skoumal (66. Tichý), Schön (68. Prucek), Vymazal, Konečný, Navrátil, Zbožínek (58. Gallik), Skopalík (46. Rec). Hrající trenér: Pavel Zbožínek.