Ve třetím červnovém týdnu se předvede na klání v Bavorsku. „Pro mnohé z nás je to vrchol kariéry,“ netají trenér Miloš Dvořák. Ten jako kouč vede divizní Trutnov, jehož hráči tvoří důležitou součást výběru.

Vedle nich jsou v nominaci borci ze Dvora Králové, Náchoda, hradeckého FC, Nového Bydžova a Vysoké.

Fotbalový okresní přebor: Tři Dvory - Český Brod C 30:2.
Bombastická fotbalová kanonáda. Tři Dvory nasázely v okresním přeboru 30 gólů

„Chtěli jsme vycházet z týmu, který si vloni postup vybojoval. Ale samozřejmě jsme museli s asistentem Honzou Mílem koukat na zdraví, na formu,“ popsal Dvořák, jak vznikal konečný dvacetičlenný kádr.

„Těším se, až poměříme síly s těmi nejsilnějšími amatérskými týmy kontinentu,“ pronesl Jiří Rejl, obránce Dvora Králové.

Ano, proti týmu se podle zpráv postaví silní soupeři. Už první z nich, Španělsko, zní. „Jako hrají jejich profíci, tak i amatéři. Jsou šikovní, prostě dobří,“ řekl kouč.

Fotbalisté Jiří Janoušek a Marek Plašil.
První škrty v Hradci. Končí matadoři z jednoho pokoje

Region's Cup - ME fotbalových amatérů  
Mezinárodní turnaj výběrů, za nějž hrají fotbalisté, kteří neměli v posledních třech letech profesionální smlouvu.

Vítězem republikového Region's Cupu se stal výběr Královéhradeckého kraje, který zdolal nejprve v Hradci na Slavii Pardubický kraj a ve finále v Praze na Strahově Jihomoravany po penaltovém rozstřelu.

Kvalifikační skupina Region's cupu se uskutečnila v června 2018 v Trutnově a Vrchlabí. Soupeřem českého výběru, byly Bosna a Hercegovina, San Marino a Maďarsko.

Královéhradecký výběr skupinu ovládl a postoupil na závěrečný turnaj nejlepších osmi zemí, který se uskuteční za dva týdny v Bavorsku.

Soupeřem týmu budou Španělé, Poláci a Rusové.

Trenérem je kouč divizního Trutnova Miloš Dvořák, asistentem Jan Míl. V nominaci jsou hráči z Juniorské ligy, divize a krajského přeboru.

Nominace – brankáři: Štastný (Trutnov), J. Vaníček (Dvůr Králové). Hráči do pole: M. Kejzlar, Tobiáš, Holubec, Turner (všichni Trutnov), Knespl, Rejl, Vitebský, Tauchman (všichni Dvůr Králové), Podolník, T. Kabeláč, Malý, Brich, Moravec (všichni Náchod), Vincour, P. Mokošín (oba Nový Bydžov), Petřík, Bičiště (oba FC Hradec), J. Pražák (Vysoká).

Viktoria Žižkov
Budeme lepší, vzkazují fotbalisté ze Žižkova po záchraně