Přesná dorážka mladého fotbalisty zajistila Hulínu cenný bod proti favorizovaným Otrokovicím. Spartak na hřišti Viktorie v 15. kole Fortuna MSFL remizoval 1:1. „Bod je pro nás dobrý. Vždyť jsme vyrovnali až na konci,“ připomíná šťastnou trefu její autor.

Fotbalisté Litoměřicka na ústecké umělce.
Zářez Litoměřic! Kam spěje český fotbal?

K Rožkovi se balon dostal po nákopu krajního obránce Michala Vyskočila a teči Erika Sedláčka. „Byl tam centr do vápna. Náš nejmenší hráč prodloužil balon a já jsem u něj byl dřív než gólman Semanko, kolem kterého jsem poslal míč do sítě,“ popisuje důležitý gólový moment hrdina sobotního dopoledního souboje.

Derby dvou krajských rivalů nakonec skončilo spravedlivou plichtou. Blíže ke třem bodům však měli domácí, kteří od 37. minuty zásluhou dorážky Malého vedli 1:0. „Bylo to těžké utkání. Na tomto terénu se moc kombinovat nedalo. Ale závěr jsme zvládli, což je hlavní,“ uvedl Rožek.

Talentovaný mladík šel do hry po hodině hry, kdy střídal spoluhráče Koláčného. „Trenér s tím možná trochu počítal. Střídání se povedlo. Za gól jsem rád,“ usmíval se mladý střelec.Ani vyrovnávací branka ale situaci Hulína v MSFL nic moc nevyřešila. Hanáci zůstali v tabulce patnáctí a v dlouhé přestávce mají na čem pracovat.

Další útok divočáků na hřiště v Libušíně má devastující účinky.
Prasata útočí dál, Libušín má opět po hřišti!

„Čeká nás těžká zima,“ ví Rožek. „Musíme pořádně poběhat, potrénovat a na jaře to otočit,“ přidává.

Podzim Spartaku opravdu výsledkově vůbec nevyšel. Hanáci v patnácti kolech urvali pouze dvanáct bodů. Horší je po polovině sezony pouze beznadějně poslední Valašské Meziříčí.

„Hodně kluků bylo zraněných, sestava se často točila. Nebylo to ideální,“ cítí také Rožek. Rodák z Napajedel strávil deset let ve Slovácku. V zimě ale přišel do Hulína, kde sbírá cenné zkušenosti a bojuje o místo v základní sestavě.

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA: FC Hradec Králové - FK Pardubice.
Komentář Jiřího Fejgla: Pardubické „derbytrauma“

„Patřím spíše mezi střídající hráče. Snad se to zlepší. Doufám, že mi gól pomůže v mé pozici,“ věří Rožek. Na stadionu v Otrokovicích, kam to z má domu kousek, hrál vůbec poprvé. Duel s Viktorií ale vůbec neprožíval. Jako derby to nebral.

„Máme jiné rivaly,“ upozorňuje mladý fotbalista, který polovinu sezony společně se staršími spoluhráči zapil v nedalekém Holešově. Ale není moc co slavit. Aspoň pokecáme a rozebereme zápasy,“ plánoval Rožek.

Rundu za první letošní branku však zaplatit musel.

Zdeněk Macháček, přestože je upoutaný na vozík, stále se věnuje sportu.
Nevzdal se ani po ochrnutí. Macháček trénuje Práče a stará se o umělku