Seběhlo se to celkem rychle a pro fanoušky je to překvapení. Řepka už několikrát uvedl, že jde do Lovčic, desátého celku okresního přeboru na Královéhradecku. Dokonce se už nechal vyfotit s dresem Lovčic v ruce. Tyto informace ale vzaly za své. „Sedli jsme si na kafe a dohodli jsme se,“ zjednodušeně popsal celou anabázi nový sportovní manažer klubu z Červených Janovic na Kutnohorsku Jiří Kubík. „Jsem rám, že nám Tomáš pomůže v této sezoně. Bez něj by to fotbalově nešlo,“ přidal manažer s tím, že je s bývalým ligovým fotbalistou domluvený zatím to konce letošní sezony.

Ruce si mnuli v Lovčicích, diváci už byli nažhaveni na Řepkovu premiéru. Jenže ta se nekoná. „Můžu to potvrdit, avizovaný přestup nedopadl,“ sdělil Deníku lovčický fotbalista Jan Fölkl, Řepkův kamarád, který byl hlavním strůjcem příchodu hvězdy do klubu.

Jan Koller v dresu Smetanovy Lhoty, kde hraje okresní přebor
Revoluce v českém fotbale: Okresní přebor zmizí, tady jsou fakta i reakce hvězd

Klub TJ Sokol Červené Janovice, kde byl někdejší obránce italské Fiorentiny či anglického West Hamu doposud registrován, ho prý nepustil. „Bohužel Lovčice jednaly s někým, kdo v našem klubu už nepůsobí. Já jsem funkci manažera převzal šestého ledna a mě nikdo z Lovčic nekontaktoval,“ popsal situaci Jiří Kubík.

Jeho slova potvrdil i Fölkl. „Změnilo se tam vedení a to současné k nám Tomáše nechce pustit. Chtějí hrát na postup a nesehnali by za něj náhradu,“ objasnil situaci fotbalista desátého mužstva tabulky okresního přeboru Královéhradecka.

Na bouřliváka se tam mohou opět těšit fotbaloví fanoušci na Kutnohorsku. „Je to tak. Snad bude zase chodit více lidí,“ přeje si manažer Červených Janovic, jehož klub tak znovu zvýšil své ambice na postup do vyšší soutěže. „Snad to bude pokračovat až do postupu. Jedině tak můžeme Tomáše udržet,“ podotkl Kubík, který převzal roli sportovního manažera po Štěpánu Kacafírkovi, který šel hledat svoje hráčské štěstí do třetiligového Benešova. Jeho góly mohou týmu moc chybět. „Škoda, že odešel. Jeho množství gólů se těžko nahradí. Ale Štěpán dělal i mnoho věcí okolo, dělal toho tady spoustu,“ uvedl Kubík.

Kacafírek také zastával funkci hrajícího trenéra. Tu po něm přebral další bývalý ligista Martin Jiránek. „Zná dobře prostředí a je to autorita,“ konstatoval manažer Kubík. 

Ilustrační foto
Hromadná rvačka fotbalistů. Zápas v Rakovníku končil jako vesnická tancovačka

Tomáš Řepka se sám vyjádřil k situaci na svém instagramu. „Někdy si fotbal pohraje se mnou. Můj předchozí tým Červené Janovice se rozhodl bojoval o postup a nechtějí se mě vzdát. Neumožnili mi přestup a na některé věci jako hráč nemám vliv,“ stojí v jeho prohlášení. „Stále mají (Janovice) ambice postoupit do I.B třídy a já jim rád pomůžu,“ dodal devětačtyřicetiletý stoper.


Načítám tabulku ...