Šestadvacetiletého hráče nejprve kontaktoval sportovní ředitel Sigmy Ladislav Minář. Potom se ozval také trenér Václav Jílek. „Potěšilo mě to. Kouč měl zájem, což byl asi rozhodující faktor,“ prozradil Zorvan.

Ten může nastupovat na kraji zálohy, ale také uprostřed. V kreativitě by měl nahradit Kryštofa Daňka, Pabla Gonzáleze či Martina Hálu, kteří v klubu po sezoně skončili.

„Primárně jsem středový hráč, ale nastupoval jsem i na kraji. Hlavně poslední půlrok. Nevadí mi měnit pozice a alternovat někde. O mé situaci jsme se s trenérem bavili a on mi ji nastínil. Určitě se budu snažit o nějakou produktivitu, vytvářet šance, sám dát nějaký gól a být prospěšný pro tým. Ale kreativita nemůže být jen na mně. Je tady hodně šikovných kluků, ale musím k tomu přispět,“ říká odhodlaně Zorvan.

Ale nepůjde o nic jednoduchého. V české nejvyšší soutěži má na svém kontě Zorvan už 62 zápasů s bilancí tří branek a pěti asistencí.

Úvodní trénink fotbalistů SK Sigma Olomouc
Jména posil moc neřeknou, ale hráči kvalitu prokážou, věří kouč Jílek

„Doufám, že jsem si potvrdil, že jsem stabilní ligový hráč, a proto jsem tady a potvrdím to. Olomouc je velký klub oproti tomu, kde jsem působil. Znamená to větší nároky, ale také lepší spoluhráče, kterým chci pomoci k lepšímu umístění,“ věří Zorvan.

A jak je mu blízký styl Václava Jílka a Sigmy Olomouc, která se chce prezentovat vysokým napadáním?

„Nějaké zápasy jsem viděl a je to náročný styl, ale zároveň fotbalový. Doufám, že si to sedne a podaří se to přenést na hřiště, protože rád hraji s balonem a když ho nemáme, tak rád presuji. Snad budeme úspěšní,“ pokračoval Zorvan.

Pomoci by mu k tomu paradoxně mohl i poslední půlrok, který strávil v týmu sestupující Karviné.

„Hráli jsme pod tlakem, každý zápas se musel vyhrát, tak mě to po psychické stránce velice posunulo. Angažmá mi dalo velkou minutáž a důvěru trenéra, za což jsem byl rád. Po delší době jsem naskočil na kraj zálohy, ale s jinými úkoly. Docela si to sedlo,“ hodnotil.

Úvodní trénink fotbalistů SK Sigma Olomouc
Obrazem: Sigma odstartovala přípravu úvodním tréninkem, nechyběly ani posily