„Mandymu jsem to dal pomalé. Ale šel mi na pomoc, chtěl pomoct spoluhráči. Nebylo to alibistické, že trefil protihráče a ještě se to odrazí k nim. To bylo vyústění zápasu,“ říkal Breite.

Sigma v duelu nebyla po většinu času lepším týmem. Hosté především v prvním poločase lépe kombinovali, byli hbitější v pohybu, vyhrávali osobní souboje.

„Vždycky když někdo vyhraje, tak se řekne, že byl svěžejší. Jsou to ale takové alibistické řeči až po tom, co víme, jaký je výsledek,“ viděl Breite bezprostředně po zápase pohledem z trávníku celou věc jinak.

„Nezdálo se mi to tak. Utkání se mohlo zlomit i na naši stranu, když jsme šli ve druhém poločase dvakrát skoro sami na branku. Nedali jsme a bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo,“ narážel především na příležitost mladíka Pavla Zifčáka, který ve velké šanci nastřelil pouze brankáře Letáčka.

Pablo González krátce poté stále za bezbrankového stavu trefil tyč ranou z hranice pokutového území „Měli jsme vyřešit ty dvě situace a mohli jsme se radovat my. Nemyslím si, že by jeden nebo druhý mančaft o hodně lepší než ten druhý,“ zopakoval svůj názor Breite.

SK Sigma Olomouc - FK Pardubice 0:1 (0:0)Roman Hubník
Hráči mě naštvali, nebral si servítky Látal po nezdaru. Zastal se Mandouse

„Neříkám, že byl náš výkon v pořádku, jen říkám, že nikdo nebyl lepší. Asi jsme věděli, jaký zápas to bude a jaký zápas to bude. Nenašli jsme způsob, jak Pardubice překvapit. Nedokázali jsme se tam dostat ze stran, nenašli jsme recept,“ doplnil.

Nelíbil se mu ani dotaz na to, že hráči Sigmy působili na hřišti nervózně. Často si vyčítali jednotlivé situace. „Když jsme vyhráli před 14 dny, tak takové otázky nepadaly. To je fotbal, že jeden na druhého zařve, když něco zkazí. Nemůžeme se jen plácat po zádech, když se daří. Jsme jeden tým, musíme se semknout a jít dál,“ konstatoval.

V tabulce Sigma po domácí prohře klesla na deváté místo, dostat se před ni teoreticky mohou ještě České Budějovice. Na pátou příčku, která za určitých okolností může znamenat evropské poháry ztrácejí Olomoučtí deset bodů, byť mají odložený zápas se Slováckem oproti Liberci k dobru.

SK Sigma Olomouc - FK Pardubice 0:1 (0:0)Vít Beneš
Sigma prohrála po hrubce v závěru s Pardubicemi

„Byl bych blázen, kdybych vám, řekl, že jsme si ligu zavřeli. Poslední výhra v Karviné nám mohla hodně pomoct, ale potřebovali jsme zvládnout ten dnešní zápas, což se nepovedlo. Ale stejně je pořád ještě deset zápasů. Nikdy nevíte. Pořád je tady spousta bodů. Bylo by brzo na to, něco vzdávat,“ uvedl Breite.

Do úterního souboje se Slováckem půjdou Olomoučané navíc bez vykartovaného Davida Housky, což je v součtu se zraněným Lukášem Greššákem prekérní situace. „Není to ideální, ale jsme ve fázi sezony, kdy se to děje. Karty prostě přicházejí. To, že Greššo má zranění, taky neovlivníme. Můžeme mu jen přát, aby byl brzy v pořádku,“ uvedl Breite. „Nemůžeme se na tyhle věci dívat. Musíme se soustředit na to, abychom zvládli zápas se Slováckem a odčinili tento výsledek. Nic jiného nám nezbývá,“ dodal.