Opět bez několika zraněných hráčů odcestují Hanáci k závěrečnému duelu ročníku. Minulý pátek na Andrově stadionu s Mladou Boleslaví padli těsně 1:2, když se o branky soupeře postarali Pech a Hlavatý, za Sigmu pouze korigoval Zifčák a vyrovnání odmítl tři minuty před koncem neproměněnou penaltou Růsek.

I proto bude stačit svěřencům Pavla Hoftycha k zisku milionu korun, o které se v této části nadstavby hraje, a také sedmému místu remíza. Ale jednoduché to nebude, protože Sigma v Lokotrans aréně neprohrála více než šest let (3 výhry, 2 remízy). Na podzim tam ale ztratila vedení 3:1 a brala jen bod.

Tomáš Zahradníček (vlevo) a Pablo González
Pablo potenciál v Sigmě nenaplnil, Zahry je jako Falta, hodnotí Jílek

Hanáci si budou chtít lépe pohlídat Marka Matějovského, jemuž dávali v úvodním duelu příliš prostoru a také zlepšit svoji útočnou fázi, v níž mladoboleslavský útočník Tomáš Ladra uhrával více míčů než olomoučtí.

FK Mladá Boleslav - SK Sigma Olomouc

Výkop: PÁ, 17.00
Rozhodčí: Orel – Ratajová, Leška.
Bilance: 11-11-11, 51:50
1. zápas: 2:1
Pravděpodobné sestavy:
Olomouc: Stoppen – Poulolo, Jemelka, Vepřek – Chvátal, Breite, Sedlák, Zmrzlý – Daněk – Růsek, Zifčák.
Absence: Navrátil, Greššák, Macík, Spáčil, Vaněček (zranění), González, Zahradníček (konec smlouvy), Beneš, Matoušek, Chytil, Hubník (nejistý start).
Mladá Boleslav: Šeda – Pech, Šimek, Suchý, Karafiát – Dancák – Douděra, Matějovský, Hlavatý, Ewerton – Ladra.
Absence: Preisler, Horský (nejistý start).

„Nemyslím, že bychom museli něco úplně radikálně měnit oproti domácímu zápasu. Soupeř nás nepřehrával nějak dramaticky, neměl hromadu šancí. Určitě ale musíme více eliminovat jeho technické hráče a taky být nebezpečnější vepředu. Vyjít se dá z poslední dvacetiminutovky prvního duelu, ale myslím, že tam hlavně zafungovala změna mentality. Neměli jsme co ztratit, byli jsme odvážnější a to se projevilo,“ myslí si trenér Sigmy Václav Jílek.

Je otázka, zda bude moci využít některého z dosavadních marodů. Nejblíže návratu měli být Mojmír Chytil a Vít Beneš, ani u jednoho však není jisté, zda se v nominaci objeví. Nejistý je také start stopera Romana Hubníka.

„Mojmír Chytil i Víťa Beneš už jsou v tréninkovém procesu a mohli by být na zápas připraveni. V případě Romana Hubníka děláme vše pro to, aby byl nachystaný, ale teprve uvidíme, jestli bude moct hrát," uzavřel Jílek.

Utkání startuje v pátek v 17 hodin.

Daniel Šmejkal
Šmejkal: Měli jsme toho plné zuby. Nepovedlo se transferové období