"Možná je dobře, že se budeme hrát hned," řekl trenér Radoslav Látal, kterému se pranic nelíbil poslední výkon jeho mužstva.

"Domácí zápasy musíme zvládat, abychom dospěli ke splnění svých cílů. V sobotu s Pardubicemi se nám to nepovedlo a já jsem se na hráče hodně zlobil. Chyběl nám pohyb, nevyhrávali jsme souboje. Takový přístup by se nám nevyplatil ani proti Slovácku, které má velmi kvalitní tým. Pro zisk bodů se musíme hodně zlepšit," uvedl Látal.

Původně se mělo utkání hrát už v březnu, ale vše zhatila karanténa v týmu hostů. Mnoho se však v rozpoložení obou týmů od té doby nezměnilo. Zatímco Sigma střídá lepší výkony s horšími, Slovácko mašíruje k nejlepšímu umístění ve své historii. Svěřenci kouče Martina Svědíka jsou aktuálně v tabulce třetí o skóre před Jabloncem. V dohrávce si mohou svou bronzovou pozici upevnit. A kdo ví, třeba ještě zaútočit na druhou Spartu.

Mužstvo Slovácka se opírá o zkušené hráče jako jsou obránce Michal Kadlec a záložníci Milan Petržela či Vlastimil Daníček. Zápas od zápasu roste Lukáš Sadílek. Nejlepším střelcem týmu je s devíti brankami Jan Kliment.

To, v jakém laufu se Slovácko nachází ilustruje fakt, že z posledních dvanácti utkání nebodovalo pouze jednou a desetkrát vyhrálo. Naposledy otočilo zápas v Opavě, odkud odvezlo výhru 2:1. Branky dávali zmínění Kliment a Sadílek.

Hanákům bude scházet vykartovaný záložník David Houska, naopak se po trestu vrací obránce Radek Látal. Mimo hru jsou dále zranění Vepřek a Greššák. Na druhé straně karty nepustí do hry Reinberka. Nemoc vyřadila Havlíka a Ciciliu.

"Čeká nás velmi náročný závěr jara, nejen podle soupeřů, ale také s ohledem na vlastní síly. Olomouc v sobotu prohrála doma s Pardubicemi, o to víc bude chtít nezdar odčinit. Říká se přece, že dvakrát za sebou se doma neprohrává či nevyhrává," řekl asistent trenéra Slovácka Jan Palinek. "Olomouci sice bude chybět tvůrce hry Houska, ale má sílu v obraně, je dobrá ve standardkách. Musíme k zápasu přistoupit s plnou zodpovědností tak jako ve druhé půli v Opavě," dodal.

Hraje se od 16.30.

Olomouci s Pardubicemi podle všeho upřeli rozhodčí regulérní gól. Martin Hála nebyl v ofsajdu po přihrávce Jaroslava Mihalíka.
Sebrali Sigmě gól? Sudí mával nejspíš chybně Hálův ofsajd

Sigma – Slovácko

Výkop: úterý 6. dubna, 16:30.

Rozhodčí: Hocek – Mokrusch, Ratajová – Cieslar.

Bilance: 33 12-11-10 37:37.

Poslední zápas: 0:0.

Předpokládané sestavy:

Sigma: Mandous – Látal Látal, Hubník, Beneš, Zmrzlý – Breite, Sladký – Pablo, Daněk, Hála – Nešpor.

Slovácko: Nemrava – Šimko, Hofmann, Kadlec, Kalabiška – Daníček, Sadílek – Petržela, Kohút, Navrátil – Kliment.