Jako bychom v sobotu sledovali jiný Baník Ostrava – nahecovaný, soudržný, koncentrovaný, ale hlavně opět hladový. To vše dokázal za pár dní Pavel Hapal. Je to jeho trenérská doména – rozumět si s kabinou, získat si ji na svou stranu, předávat klid, koncentraci a hlavně pokoru.

Stejný je Pavel Hapal v soukromí, ale přitom zůstává velmi soutěživý, nesnáší porážky, což je přesně mentalita, kterou převedl na Baník v tomto utkání.

Fotbalové střípky Davida KobylíkaFotbalové střípky Davida KobylíkaZdroj: DENÍK

V létě už držel oběma rukama ostravské kormidlo, ale nakonec musel od Baníku skousnout hořké odmítnutí. Nyní sklidil první ovoce v nejlepší možnou dobu, hned po své inauguraci. Samozřejmě až delší čas ukáže, zda nešlo o pouhou epizodu, nicméně odhodlání doslova stříkající z hráčů Baníku dává napovědět, že tento trend může být dlouhodobý.

Další věc, kterou bychom dlouhodobě rádi viděli, je současné postavení Sigmy v tabulce. Po remíze na hřišti letos silné Bohemky okupujeme šestou pozici, a to už je výsledek, který se mi zamlouvá.

Ovšemže jen o skóre a máme náskok na předposlední místo jen tři body, ale jak se říká, kdo otevře noviny, mrkne a vidí. Sigma – 6. místo!

SK Sigma Olomouc - SK Slavia Praha 2:0, Jakub Trefil
Trefil držel Sigmu, ale nechtěl se vymlouvat. Před gólem jsem to měl poslat dál

Navíc nyní budeme hrát se soupeři podobného či papírově slabšího kalibru, než jsme my, a perspektiva udržení se nahoře je značná. Přeci jen věřím, že o víkendu si podáme slabý Zlín.

Formu opět potvrdil Chytil, který výstavně nachystal náš jediný gól. V Olomouci se již neřeší, zda přestoupí. Ale kam by bylo pro něj nejlepší přestoupit a kde je jeho současný strop, aby si nezvolil špatně?

Já osobně jej vidím v Bundeslize. Ideální soutěž pro silového útočníka, zároveň by v ní dostal čas se prosadit v nějakém menším celku typu Hoffenheim, Mainz, Augsburg a podobně. Tyto polemiky svědčí o tom, že jeho výkony jsou opakované a nadstandardní.

V uplynulém kole vyhrály týmy Sparty, Slavie i Plzně. Ale u všech to drhlo. Plzni jako vždy herně, nikoliv výsledkově. Výhra 3-0 v Jablonci byla krutá obzvláště pro trenéra Horejše, který zřejmě brzy dostane padáka a jak měl pronést šíbr Pelta, vykope ho i s jeho milionovou modernou v podobě dronů a dalších technických vychytávek. Bude zajímavé sledovat, kdy k tomu dojde.

Bohemians - SK Sigma Olomouc, Florent Poulolo, radost
Sigma na Bohemce dlouho vedla, nakonec má i kvůli Hálovi jen bod

Spartě to vázlo v defenzívě, a to značně. Vždyť Pardubice na Letné daly dva góly a ještě nastřelily brankovou konstrukci. Slavia musela zase doma v deseti po vyloučení Oscara horko těžko vydobýt tři body nad Boleslaví.

Za těmito týmy je v tabulce Hradec Králové. Smekám klobouk, co trenér Koubek a jeho družina druhý rok po sobě předvádí. Je to opravdu úctyhodné.

David Kobylík