Krásně se trefil Chytil, který jen potvrzuje svoji skvělou reprezentační formu. Bohužel jeho góly vedoucí k pouhopouhým bodíkům jsou draze zaplaceny poklesem jeho prodejní ceny. Podle mě měl již dnes táhnout Slavii k titulu a na kontě Sigmy by přistála o hodně milionů zajímavější sumička a procenta z jeho případného prodeje, než tomu bude díky letnímu odchodu k sešívaným, kde bude participace na příštím přestupu nulová.

Fotbalové střípky Davida KobylíkaFotbalové střípky Davida KobylíkaZdroj: DENÍK

Jak několikrát pan Minář, samozvaný vládce našeho klubu (rozuměj s tichou nečinností a souhlasem všech zodpovědných okolo), dokázal, že je schopným vyjednavačem odstupného, viz úspěšné přestupy Zimy a dalších, tak zde upřednostnil sportovní stránku na úkor přání hráče a na úkor finančního zabezpečení klubu.

Vytváření rezerv je totiž v Sigmě cizí slovo. Stále jedeme na plný plyn, rozhazujeme za druhořadé či průměrné hráče peníze, ač zde máme B-tým a v něm naše odchovance.

Jak jinak mám pochopit například přestup Jakuba Přichystala (nic proti samotnému hráči) , který před přestupem k nám půl roku kvůli zranění nehrál. Zbrojovka Brno o něj nestála a my mu dáme smlouvu na dva a více let.

FC Slovan Liberec - SK Sigma Olomouc 2:2, Václav Jílek
Kouč Jílek: Remízy? Anomálie. Sudí měl zvláštní metr, Chytilovi stopku nevyčtu

Ve 27 letech po těžkém zranění nerozehraný hráč se nedá považovat za perspektivní akvizici. Navíc na posty, na kterých máme přetlak. Tomu se říká skvělá ekonomická strategie a skauting. A mohl bych klidně pokračovat. Filip Zorvan = rekordman v počtu sestupů s týmem z FORTUNA:LIGY. V Karviné plat okolo padesáti tisíc, volný přestup jako nikterak ligou poptávaný hráč k nám a ejhle plat přes 100 tisíc korun.

Bohužel cítíte tu ironii. A takových přestupů a vyhozených nákladů je více. Když už se holedbáme, že máme dva profesionální týmy, tak využijme smysl toho, proč je zde béčko.

Dejme hráčům šanci a posouvejme je nahoru namísto přivádění hráčů s vizitkou poslední šance.

Kryštof Daněk v rudém sparťanském dresu.
Bývalý sigmák Daněk zazářil v derby. Rozhodl jej dvěma góly, útočil na hattrick

Do této kategorie rozhodně nespadá příchod Martina Pospíšila. Vrací se na své přání jako volný hráč a jsem přesvědčen, že nejen jeho umění, ale i láska k fotbalu a poté i vlastenectví povede ku prospěchu našeho klubu. Držím ti palce, Martine!

Ale pojďme k důležitým událostem kola. Ta nejdůležitější zpráva je, že hlavním aspirantem na titul se stává Sparta Praha.

Její soupeři v čele tabulky senzačně klopýtají. Slavia prohrála v Budějovicích a Sparta poté, co vytunila přes zimu svoji výkonnost a efektivitu na maximum, je horkým kandidátem na titul. Ostatně tam jsem ji také před začátkem téhle sezony tipoval.

Zajímavá bude reakce Plzně a Slavie na bodové ztráty z tohoto kola v jejich vzájemném souboji, který je na programu o nadcházejícím víkendu. Tak se na něj budu těšit.

David Kobylík