Předpokládám, že premiéru jste si představovali jinak?
Rozhodně. Skoro celý zápas jsme bránili a nechali hrát Liberec. To bylo zkrátka špatně. Jen se potvrdilo, že příprava je úplně něco jiného než ligová soutěž.

Jediný gól Chrudimi v druholigové premiéře vstřelil na Žižkově Daniel Vašulín (s míčem).
Nadšená Chrudim. Do druhé ligy patříme, říká Vašulín

Čím si vysvětlujete, že jste se nedostali vůbec do hry?
Nebyli jsme nebezpeční směrem dopředu. Hned jsme zkazili první druhou přihrávku. Myslím, že jsme snad měli jen jednu střelu na bránu, a to tu moji. To se snad ani nedalo počítat jako střela. V ofenzivě jsme prostě zklamali.

Nemohla za to nově složená středová formace? Chce to ještě čas, než si na sebe zvyknete?
Nevím, zase tolik změn tam nebylo. Bojan (Letič) je zvyklý hrát zleva, já zase zprava. Jediným nováčkem byl vlastně Suchoš (Jan Suchan), a to je kvalitní fotbalista. Opravdu nevím, proč jsme se nedostali do hry. Liberec lépe kombinoval.

Mesut Özil
Odcházím, rasismus jde mimo mě. Özil končí v německé reprezentaci

Ale vyloženou šanci dlouho neměl…
Jasně, nebylo to tak, že by nás drtili. Ale my jsme tam také neměli nic. Jen v začátcích obou poločasů jsme jakžtakž hráli. Pak nás podržel Berky (gólman Berkovec), protože jsme nechali hrát soupeře. Úplně zbytečně. Je to velká škoda, protože jsme cítili, že máme na to uhrát tady bod.

Ilustrační foto.
Znojemské otestuje exotika, přijede katarské mužstvo Al-Rayyan

Neměli jste k němu daleko. Co chybělo?
Nezvládli jsme závěr. I já už pět minut před koncem věřil, že to dotáhneme k remíze. Ale upřímně – tím výkonem jsme si koledovali o rozhodující gól. Už v šatně jsme si to s ostatními říkali, že takhle hrát nemůžeme, protože je to jen čekání na gól. Bohužel jsme nebyli aktivní ani po přestávce.

Napadá vás důvod?
Těžko říct. V přípravě jsme to celkem zvládali. Jednoznačně musíme být aktivnější a nesmíme kazit. Jestli budeme pokračovat v tom, co jsme předvedli v Liberci, tak to bude velký průšvih.

Nechci malovat čerta na zeď, ale Slavia v dalším kole bude ještě o jeden level výše než Liberec.
Musíme si to v týdnu vyříkat a připravit se na Slavii lépe než na Liberec. Tam nám to vůbec nevyšlo.

Fotbalové utkání Fortuna ligy mezi celky Bohemians Praha 1905 a 1. FC Slovácko 22. července v Praze. Zklamaný Michal Kordula.
První půle? To bylo baroko, hněval se trenér Slovácka Kordula