„Cítím se dobře,“ prozradil útočník, který si připsal 86. ligový gól, čímž potěšil i šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka. Ten posléze na Twitteru potvrdil, že s klubovou ikonou, které v létě končí smlouva, počítá i nadále.

Jenže pozor, Škoda v lednu oslaví už 33. narozeniny. Stále má co nabídnout, přiznejme si však: fotbalově má to lepší za sebou. Přínosem naopak je jeho zkušenost.

Zápas 14. kola FORTUNA:LIGY mezi Sparta Praha a Slavia Praha, hraný 4. listopadu v Praze. Radost slávistů.
Slavia je krůček od postupu. Zahraje si evropské poháry konečně i na jaře?

Díky ní může tým podržet, když se nedaří, zklidnit, pokud se hra sype. A především má v popisu práce „vyučovat“ mladíky, z nichž by se postupem času mohly nové opory vykrystalizovat.

„Milan by se měl posunout k roli mentora. Zkušeností má dost a v klubu nějaký pátek působí, takže je co předávat,“ myslí si někdejší bek sešívaných Jan Suchopárek.

Hledá se náhrada

Jenže koho za něj? Když byl kapitán téměř celý podzim mimo hru, lepili Pražané ofenzivu, jak se dalo. Matouškem, Olayinkou, Teclem, zaskočit dokonce musel i ofenzivní záložník Baluta.

„Všechno jsou to typologicky odlišní kluci. Tým potřebuje při svém stylu hráče, kterého využije při tlaku a může na něj nakopávat míče,“ vysvětluje člen stříbrné sestavy z Eura 1996.

Fotbalové utkání Fortuna ligy mezi celky SK Slavia Praha  a MFK Karviná 28. července v Praze. Zleva Tomáš Souček, Milan Škoda a Simon Deli.
Úspěšná generálka na Zenit. Slavia přetlačila Mladou Boleslav, trefil se i Škoda

Cíl je jasný: vysoký, silový střelec. „Podobný Necidovi,“ přirovnává Suchopárek. V úvahu by připadal třeba jablonecký čahoun Doležal.

Na spekulace je ovšem brzy. Tiskový mluvčí Slavie Michal Býček uvádí: „K tomu, co bylo řečeno a co na Twitter napsal pan Tvrdík, nyní klub nemá co dodat.“

Nepřímo slova svého šéfa potvrdil, budoucnost Škody bude spojena s Vršovicemi. Jak hráčská, tak i další, životní.

Zůstává jen otázka: chýlí se Škodovo kralování slávistické ofenzivě ke konci? Možné to je. Teď si jen v Edenu musejí opatřit adekvátního nástupce…

Martin Krob
Fotbalová Slavia se mění. Krob už není generální ředitel, nastaly i další změny