„Na základě jednomyslného rozhodnutí členů výkonného výboru klubu ze dne 2. srpna 2016 došlo k odhlášení B-mužstva z krajského přeboru Olomouckého kraje pro sezónu ročníku 2016/2017," uvádí se v oficiálním prohlášení na webu mohelnického fotbalu.

Záloha Mohelnice v rámci letošní přípravy sice absolvovala turnaj v Lošticích, později však zrušila generálku proti Kozlovicím, aby vše nakonec vyvrcholilo odhlášením ze soutěže.

„Důvodem je málo hráčů. Všechno to začalo předminulé pondělí, kdy mi volal Milan Strnad, který mi sdělil, že má existenční problémy a bude muset začít hrát fotbal za peníze. Domluvil se na angažmá v Moravské Třebové. V pátek ho následoval Libor Havlíček, který mě informoval, že v Mohelnici končí kvůli pracovnímu vytížení. V ten samý den proběhl rozhovor s Tomášem Horákem, který odchází pracovně do Brna a nestíhal by většinu tréninků i zápasů. Poté jsem se dozvěděl, že Jan Rabenseifer by na podzim odehrál pouze pět šest zápasů vlivem pracovních povinností. Doufali jsme, že se nám vrátí bratři Rybové. Ani jeden však do přípravy nenastoupil. Stejně tak jsme počítali s návratem Patrika Kolomazníka, který ale přestoupil do Šumperka, Petr Kutal dal přednost hraní v FK Blansko. Navíc Martin Bayer, Tomáš Najman, Milan Šmíd a Jiří Krejčí mají zdravotní problémy, takže by nebyli na začátek sezóny k dispozici. Musíme vzít v potaz i skutečnost, že už nemáme v A-mužstvu 18 hráčů, ale pouze patnáct. Tudíž by nemohlo vypomáhat tak, jako v minulosti," vysvětluje v obsáhlém rozhovoru na internetových stránkách mohelnického fotbalového klubu jeho předseda David Crha.

Po zmíněných odchodech by byli pro první mistrovské klání rezervě Mohelnice k dispozici pouze Aleš Heidenreich, bratři Marákové, Vlastimil Knýř, Marek Kamisch, Michal Kovář a Jaroslav Kožela.

„Ten úbytek hráčů je patrný, a když si to spočítáte, tak s tímto torzem nemůžeme důstojně odehrát soutěž. Proto jsme se po dlouhém projednávání ve výkonném výboru rozhodli béčko zrušit. Osobně pokládám tento krok jako špatný, ale zkrátka jsme se dostali do situace, ze které nebylo úniku," uvedl mimo jiné pro web FK Mohelnice David Crha.