I na šance totiž domácí celkem s přehledem vyhráli. V první půli hosté mezi mohelnické tyče nevystřelili, ve druhé měli jedinou šanci, i když mohla být pro vývoj utkání fatální. Za stavu 1:0 neodhlavičkoval míč z hranice šestnáctky důrazněji Fiala, míč propadl do vápna, kde ho získal Lukáš Radko a z pěti metrů vyslal ránu jako z děla. Mohelnický gólman Večeř ale robinzonádou míč vyboxoval.

„V tu chvíli nás gólman hodně podržel, to byla gólová šance, kdyby soupeř vyrovnal, je otázka, jak by se zápas vyvíjel," konstatoval mohelnický kouč Roman Sedláček.

Pokud by Jičín opravdu vyrovnal, chlubil by se nesmírnou produktivitou, hosté se sice velmi snažili, ovšem i ve druhé půli byla jejich střelecká aktivita bídná: Dvě střely mezi tyče, tři mimo, to není příliš.

„Dnes jsme nebyli ve své kůži," říká jičínský kouč Bohuš Keler.

Vedení zajistil domácím barvám Čižmar hlavou z rohu. „Konečně ze standardky taky góly dáváme, nejen dostáváme," radoval Se kouč Sedláček.

Mohelničtí byli všude o krůček dříve, předváděli daleko více důrazu – byť se hosté častokrát kvůli tomu hodně zlobili na sudí s tím, že zákroky domácích borců jsou už za hranicí povolené tvrdosti.

Domácím navíc jim pomohl málo vídaný zkrat obrany soupeře. Jičínský Tomáš Hejdušek se nedaleko půlky hřiště patrně nedokázal rozmyslet, co udělá s míčem, prostě se s ním zastavil na místě a stál. Dvojice domácích útočníků sice chvíli nevěřícně hleděla, cože to zmíněný hráč vyvádí, pak to ale Krejčímu nedalo, míč Hejduškovi sebral a šel sám se Zifčákem na bránu. Několikrát se přitom podíval na pomezního, zda nezamává ofsajd, a když nezamával, Krejčí bez potíží prostřelil gólmana.

„Nechápu, co Hejdušek udělal, tohle se v takové soutěži opravdu nevidí," smutně konstatoval Keler.

Dvoubrankové vedení ale bylo zasloužené, před tím měli domácí borci několik solidních šancí, největší dvě zahodili Kuba, který z malého vápna přestřelil bránu, a Hapal, jehož muška byla v utkání opravdu trestuhodně vychýlená.

„Domácí si zasloužili vyhrát, byli aktivnější, měli více šancí, my jsme zklamali," zhodnotil zápas Bohuš Keler.

„První půle byla trošku ospalejší, moc jsme se přizpůsobili hře soupeře, který hodně kouskoval hru, diskutoval, polehával po zemi, ale po přestávce k tomu hráči přistoupili, jak měli, byli jsme lepší a výhra je zasloužená. Těší mě, že dostáváme málo gólů, za deset zápasů jsme inkasovali šestkrát, což je vizitka celého týmu, že dobře brání, že hraje téměř bez chyb. I dnes se soupeř velmi těžko dostával do šancí," uvedl Roman Sedláček.

FK Mohelnice – FK Nový Jičín 2:0 (0:0)

Branky: 54. Čižmar, 85. Krejčí. Rozhodčí: Mikula – Hanák, Mrázek. ŽK: Zifčák – Pelán, Hejdušek. Diváci: 285.
Mohelnice: Večeř – Kvapil, Čižmar, Fiala, Mráček – Kopa (85. Okleštěk), Kuba, Kotůlek, Hapal (76. Bayer) – Krejčí, Masopust (60. Zifčák). Trenér: Roman Sedláček.
Nový Jičín: Šrom – Pelán, Hejdušek, Nippert (66. Plešek), Kiss – Hanzelka (82. Polónyi), Bajer, Kiša, Radko – Kalich, Repa. Trenér: Bohuš Keler.