Utkání pak bylo bezesporu ozdobou 19. kola krajského přeboru. Nejen, že se hrálo za opravdu krásného slunného počasí, očekávaný souboj dvou mužstev šumperského okresu navíc přilákal více jak pětistovku diváků.

„Myslím si, že to byl opravdu pěkný zápas. My i Losiny se snažíme jít stejnou cestou a dnes jsme dokázali, že i v kraji může přijít takto vysoká návštěva, kdy lidé jsou zvědaví na místní kluky a ne nějaké přistěhovalce. Navíc vyšlo i počasí, což je tady docela rarita na teprve druhé jarní kolo, zkrátka vydařený sváteční den," prozradil úvodem kouč Zábřehu Jaroslav Appl, pro jehož svěřence je tato porážka možná až příliš krutá.

„Zápasu jsme dali všechno, ale trochu jsme tahali za kratší konec. Bohužel doplácíme na naše nedůsledné bránění. Duel nakonec rozhodl sporný moment o posouzení ofsajdu," doplnil trenér Sulka.

Hosté pak šli hned v úvodu střetnutí se štěstím do vedení, když si centr Valenty z levé strany srazil do vlastní sítě Martin Kupčík.

Záhy mohl Zábřeh dokonce odskočit do dvougólového trháku, jenže hlavička jednoho z fotbalistů Sulka mířila jen těsně vedle tyče.

„Zábřeh rozhodně nepatří do těch pater, kde se momentálně nachází. Rozhodně jim přeji lepší umístění, protože současné vedení tam odvádí opravdu dobrou práci," ocenil protivníka kouč Velkých Losin Jiří Mika.

„Dnes proti nám dlouho hráli velice koncentrovaně v obraně a navíc se mohli opřít o vynikající výkon brankáře Lukáše Tomana, který podle mě byl bezesporu jedním z nejlepších hráčů tohoto zápasu, když nám chytil snad čtyři tutovky," proradil dále lodivod lázeňského mužstva.

Asi tu vůbec největší domácí šanci spálil do poločasu Matěj Šinogl, když zleva a nikým nehlídán trefil pouze nohy zábřežského brankáře. Ještě předtím navíc Petr Linet z malého vápna trestuhodně přestřelil.

„O přestávce jsem se tak snažil kluky uklidnit a povzbudit, že teď budeme hrát s větrem, že to musíme hrát po krajích a nakonec jsme se dočkali a jsme moc rádi za tři body, když předchozí jarní zápasy, které se předehrávaly na podzim, nám moc nevyšly," říká Jiří Mika.

Na domácích bylo po přestávce vidět, že se rozhodně nechtějí smířit s porážkou a s přibývajícím časem získávali stále větší územní převahu, kdy se hrálo převážně na polovině Zábřehu, který však dokázal hrozit z rychlých brejků.

V závěru ale přišly velké chvíle navrátilce do základní losinské sestavy Marka Žídka, který tentokrát dostal prostor na hrotu útoku.

V 76. minutě nejprve po akci Šinogla srovnal na 1:1 střelou k tyči, aby následně rozhodl o zisku tří bodů pro domácí, když se dostal zcela osamocen do brejku společně s Mičundou, po jehož přiťuknutí trefil zcela odkrytou klec.

Zábřeh se sice obětavým výkonem ve zbylém čase snažil srovnat krok, v 88. minutě se pak v šestnáctce prezentoval prudkou střelu kapitán Sulka Lukáš Okleštěk, ke smůle hostů ale zamířil mimo tři tyče.

TJ Sokol Lázně Velké Losiny – SK Sulko Zábřeh 2:1 (0:1)

Branky: 76. a 82. Žídek – 6. Kupčík (vlastní). Rozhodčí: Kološ – Slota, Ehrenberger: ŽK: Linet, Nýdecký, Kováč – Kapl, Král, Němec, Okleštěk, Lukas. Diváci: 520.

Velké Losiny: Hatala – M. Gargulák (64. Kováč), Kupčík, Tejkl, Macek – Nýdecký (46. Mičunda), Smrž, Maňka, Šinogl – Žídek (86. Jenčke), Linet (90. Šimák). Trenér: Jiří Mika.

Zábřeh: Toman – Neumann, Němec, Lepka, Lukas – Žanda, Okleštěk, Král, Valenta – Puchr, Kapl (68. Marada). Trenér: Jaroslav Appl.