Ty se dál potácejí na chvostu tabulky v sestupovém pásmu, byť se pod vedením nového trenéra Petra Máčaly začaly lehce zvedat. „Proti Zlatým Horám jsme podle mě měli více ze hry, ale soupeř velmi dobře bránil a byl podstatně produktivnější," řekl trenér Dolan po duelu.

Kouč Zlatých Hor Jiří Silný s ním až tak docela nesouhlasil. „Je pravda, že domácí měli určitě daleko častěji míč na svých kopačkách, ale většinou si přihrávali spíš na půlce a nebezpeční nebyli," mínil Silný.

„My jsme přijeli s jasně danou taktikou a kluci ji na sto procent splnili. Za to je musím pochválit. Postavili jsme pevný obranný blok a soupeř se přes něj nedokázal dostat. Zato my jsme je brejků udeřili," uvedl trenér hostů.

První gól se narodil ve 20. minutě. Po rychlém protiútoku dostal kolmou přihrávku za obranu Plhák a tváří v tvář Benčíkovi se nemýlil.

„Museli jsme potom dobývat obranu soupeře, ale většinou marně. Až na hlavičku Nováka po rohu jsme si toho moc nevytvořili," uznal trenér Dolan Máčala.

Ve druhé půli pak jeho soubor podruhé inkasoval. Další rychlý kontr Charalambidise skončil rohovým kopem a po něm se hlavou trefil Biedrava.

Rozhodnuto ale ještě nebylo. Domácí nesložili zbraně a podařilo se jim snížit, když Volf sklepl na Václavíka a ten procedil míč přes brankáře Švrčinu. O dramatický závěr bylo postaráno.

V závěru si Dolany přece jen vytvořili určitý tlak a dvě šance, které přišly ze vzduchu. Pospíšil ani Grossmann však své hlavičkové pokusy nevtěsnali mezi tyče.

„Až na ty dva nebezpečné centry jsme závěr přestáli celkem v klidu a v závěru se nám nakonec podařilo dát i třetí gól," řekl trenér Silný.

V nastaveném čase dal konečnou podobu výsledku Charalambidis, který na malém vápně šikovně zasekávačkou obelstil obránce a prostřelil brankáře Benčíka.

„Herně se sice zvedáme, ale hraje se na góly. Soupeř dnes ze čtyř šancí dal tři góly. My jen jeden. To je to, co nám zatím chybí k lepším výsledkům," konstatoval domácí kouč Máčala.

„Nemůžu říct, že bychom byli lepší, ale přesto si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě," oponoval Silný.

FC Dolany – FK Zlaté Hory 1:3 (0:1)

Branky: 75. Václavík – 20. Plhák, 60. Biedrava, 90. Charalambidis. Rozhodčí: Motal – Svozil, Knoll ml.
Dolany: Benčík – Hradil, Pospíšil, Novák, Svozil – Čapek, Bergmann, Grossmann, Václavík – Liška, Krzyžánek. Trenér: Petr Máčala.
Zlaté Hory: Švrčina – Biedrava, Hoffmann, Škoda, Karlík – Charalambidis, Minka, Pluhařík (75. Madejczyk), Bitomský (88. Zálešák), Plhák – Dočekal (63. Brückner). Trenér: Jiří Silný.

tabulka