Hanácká Slavia si během hry dokázala vytvořit tříbrankový náskok, Mohelnice se ale po přestávce dotáhla až na rozdíl gólu a v samotném závěru pak byla několikrát blízko vyrovnání.

„Bohužel jsme zase prospali začátek a vlastně i celý první poločas,“ posteskl si úvodem mohelnický kouč Karel Trnečka, jehož svěřenci mají po čtyřech duelech zatím na kontě jediný bod.

V Kroměříži potom inkasovali hned ve 3. minutě, když se domácí prosadili po dlouhém nákopu za obranu a později přidali prakticky stejným způsobem i druhou trefu.

„To mě mrzelo, protože právě na tohle jsem své hráče upozorňoval, že soupeř bude hrát přesně takto, když se nesnaží moc napadat, ale spoléhá na dlouhé nákopy za obranu a na brejky,“ konstatoval dále lodivod Mohelnice.

Koncert revivalových kapel v Pavlínině dvoře v Šumperku 25.8.2017.
Vypalovačky od Green Day i Rammstein rozžhavily Šumperk

A ke vší smůle inkasovali hosté do přestávky ještě potřetí, když novic v mohelnické dresu Grigorovs ve snaze odkopnout míč z vápna trefil i protihráče a sudí odpískal penaltu, ze které dal svůj druhý gól v zápase Silný – 3:0.

„O přestávce jsem potom hráčům nechtěl nadávat, ale spíš jsem se je snažil uklidnit a povzbudit, aby ještě zvedli hlavu a pokusili jsme se s výsledkem něco udělat, protože jsme nehráli zase tak špatně,“ říká Karel Trnečka.

V první části totiž měli hosté hned několik tutovek, které kdyby dali, mohl se duel odvíjet úplně jiným směrem. Zcela sám před bránou se ocitl Pezzotti, střelu Woitka vykopávali domácí na poslední chvíli z brankové čáry, po rohu zahrozil z malého vápna kapitán Kuba, další příležitost prováhal Svoboda.

I přesto se Mohelnice dokázala vrátit do utkání a ve druhé části byla lepším mužstvem. V 50. minutě poslal do sítě odražený balón ze skrumáže Woitek. Stejný hráč navíc ke konci proměnil pokutový kop na 3:2 a domácí se museli bát o výsledek.

„Potom jsme soupeře mačkali, za druhý poločas zaslouží tým pochvalu, minimálně bod bychom si z tohoto utkání zasloužili, jenže nehraje se na krásu, ale na góly,“ dodal závěrem Karel Trnečka.

SK HS Kroměříž – FK Mohelnice 3:2 (3:0)

Branky: 3. Kovář, 20. a 38. (pen.) Silný – 50. a 83. (pen.) Woitek. Rozhodčí: Duda - Trigas, Kontoršikov. ŽK: Cupák, Matoušek – Kotůlek, Fišara. Diváci: 356.

Kroměříž: Kofroň – Hloch, Matoušek, Krhut (73. Blanař), Jeleček – Cupák, Okleštěk, Zavadil – Neubert (63. Elšík), Silný, Kovář (82. Budín). Trenér: Jaroslav Baďura.

Mohelnice: Hora – Grigorovs (40. Ivan), Hlavsa, Kuba, Kotůlek – Fišara, Šichor, Woitek, Bača, Svoboda (66. Vokoun) – Pezzotti (57. Kutal). Trenér. Karel Trnečka.