Během dvou zápasů v přípravě sice Mora ani jednou Draky neporazila, v prvním mistrovském střetnutí si však svého soupeře dokonale vychutnala.
Šumperku k úspěchu nepomohly ani dvě posily s extraligovými zkušenostmi, robustní obránce Vojtěch Kloz a útočník Jan Korotvička. Na své první prvoligové utkání v barvách Draků nebude v dobrém vzpomínat ani gólman Peter Betinec, kterému však v řadě případů spoluhráči jeho pozici příliš neusnadnili. Přesto zejména v závěrečném dějství šumperský gólman zachránil hosty od ještě daleko většího přídělu. Olomouc nakročila za vítězstvím již v první třetině, když v 15. minutě vedla tříbrankovým rozdílem. Záhy sice snížil z rychlého brejku Martin Stejskal, jenž se bohužel pro Draky stal v utkání jediným úspěšným střelcem hostí.

„Doplatili jsme na mnohdy zbytečná vyloučení, když přesilovky v první lize soupeři nemilosrdně trestají. Měli jsme šanci s výsledkem něco udělat, když jsme snížili na 3:1, ale další gólovky jsme zahodili. Kdybychom se dostali na rozdíl gólu, mohlo to vypadat možná jinak. Domácí se naopak za tohoto stavu dostali do pohody a využili co se dalo. Ve třetí třetině byla jejich převaha opravdu značná,“ prozradil po vysoké porážce asistent trenéra Draků Jiří Güttler.