Samotný duel však měl především exhibiční charakter, neboť utkání se hrálo v rámci oslav výročí tamního fotbalu a hosté si v něm nakonec připsali jednoznačnou výhru 15:2.

„Tohle opravdu neberu jako přípravu a výsledek vůbec nehodnotím. Soupeři jsme ten zápas slíbili jako součást jejich oslav. Šlo hlavně o to, dobře se pobavit fotbalem," prozradil Deníku jesenický kouč Petr Ševčík, jehož svěřenci začnou polykat pravidelné tréninkové dávky od úterka 5. července.

V utkání proti Písečné se Jeseník představil v sestavě, se kterou končil letošní jaro, tedy i se svým hlavním lídrem Petrem Navrátilem, jenž se v sobotní exhibici postaral o více než polovinou gólů svého týmu.

„Jeho další setrvání v Jeseníku je přesto stále s otazníkem. Má několik dalších nabídek, ale pevně doufám, že nakonec bude pokračovat u nás," přeje si Petr Ševčík.

„Pro mě je momentálně na okrese útočníkem číslo jedna, který je schopný ze šesti šancí dát šest gólů. Na rovinu, bez něj si naše účinkování v divizi vůbec nedokážu představit," říká dále jesenický kouč.

V sestavě nováčka divize naopak nebude již působit Jiří Nepožitek, který odchází do sousední České Vsi.

„Změny v našem kádru budou opravdu minimální. Ještě jsem v kontaktu s jedním hráčem ze Šumperska, který by se měl rozhodnout během nejbližších dní. Jinak jsem zastáncem toho, že divizi by si měli zahrát kluci, kteří si ji vybojovali," prozradil Petr Ševčík.

V plánu přípravy má Jeseník předběžně zatím jen duel s nováčkem krajského přeboru Rapotínem. V neděli 24. července (utkání bylo o den posunuto) jej pak čeká doma předkolo poháru se Šumperkem. Na vítěze tohoto duelu následně čeká třetiligová Mohelnice.

Mistrovskou divizní sezonu zahájí Jeseník na svém hřišti v sobotu 6. srpna od 16:30 hodin zápasem proti MFK Havířov, o týden později zajíždí do Opavy, aby poté v rámci 3. kola znovu změřil síly v očekávaném derby se Šumperkem.