„Dnes jsem klukům věřil, že už konečně dokážeme potvrdit domácí výhru také v následujícím utkání na hřišti soupeře, jsem moc rád, že se nám to podařilo,“ konstatoval spokojeně Jaroslav Appl, kouč Zábřehu.

Hosté nastoupili do sobotního utkání bez zraněného stopera Martina Lepky, prostor pak dostali i hráči z lavičky, hodně mladý kádr hostů však nakonec tohle utkání zvládl na výbornou.

„Kluci zápas odjezdili po zadku, dnes to bylo o velké soudržnosti týmu, o bojovnosti. A z minima šancí na obou stranách jsme se nakonec dokázali jednou prosadit my,“ byl rád Jaroslav Appl.

Gólová situace se zrodila ve 35. minutě, kdy zábřežský kapitán Lukáš Okleštěk poslal míč parádně za obranu a Tomáš Sládek zkušeně přehodil vybíhajícího gólmana.

„Druhý poločas byl o tom, uhlídat soupeře, ale také jsme se snažili být nebezpeční směrem dopředu, což se nám dařilo. Měli jsme tah na bránu, kluci bojovali jeden za druhého. Tentokrát jsme měli k dispozici opravdu hodně mladý kádr, takže tento výsledek beru všemi deseti,“ dodal spokojeně zábřežský lodivod Jaroslav Appl.

V neděli 22. října následně čeká fotbalisty Sulka od 14:30 hodin na vlastním trávníku pikantní derby se sousedním Dubickem, které je letos nováčkem krajského přeboru.

FC Kralice na Hané – SK SULKO Zábřeh 0:1 (0:1)

Branka: 35. Sládek. Rozhodčí: Sedláček - Vedral, Dokoupil. ŽK: Krobot, Halenka – Žanda, Sládek. Diváci: 80.
Zábřeh: Toman – Schwab, Vitoul, Král, Ratiborský (83. Laštůvka) – Šincl, Okleštěk, Žanda, Marek Sitta – Michal Sitta, Sládek (91. Bittner). Trenér: Jaroslav Appl.