„Matematicky to stále nemáme úplně jisté, protože z divizních skupin D a E bude sestupovat dohromady pětice týmů a náš náskok není zase tak velký, ale pevně věřím, že tyto tři body už by nám měly stačit," prozradil úvodem šumperský kouč Bohdan Hecl, jenž před důležitým duelem musel opět řešit potíže se sestavou.

Vzhledem k rozsáhlé marodce a trestům postrádali domácí hned šest hráčů základu a na šumperskou lavičku tak tentokrát museli i hráči dorostu, kteří již měli v nohách dopolední mistrovský duel své věkové kategorie.

„I přes všechny tyto nesnáze jsem věřil, že máme natolik silné mužstvo, že zápas proti Vrchovině zvládneme. V první půli jsme chtěli protivníka především unavit s tím, že díky dobré fyzičce potom budeme mít navrch," prozradil dále trenér Šumperku.

S přibývajícím časem měli domácí fotbalisté častěji míč na svých kopačkách, jenže do opravdu vyložených šancí se nedostávali, výraznější akce však neměl ani soupeř.

Během druhého dějství se sice Šumperk dočkal gólu, když po centru z pravé strany poslal balon do sítě Michal Muzikant, jenže jeho zásah sudí kvůli údajnému ofsajdu neuznal.

Za bezbrankového stavu pak postupně začaly s některými dalšími výroky rozhodčího na hřišti gradovat emoce, v 85. minutě dokonce vyfasoval domácí Lukáš Horák po druhé žluté kartě červenou a Šumperk dohrával pouze v deseti.

„Ke konci už jsem musel své mužstvo hodně krotit, i když sám jsem měl problém zůstat v klidu, navíc jsem nechtěl, abychom se bezhlavě tlačili dopředu, což hráči příliš neplnili, ale nakonec to paradoxně vedlo k úspěchu," uvedl Bohdan Hecl.

Vinou často kouskované hry se zápas nastavoval o čtyři minuty a během nich Šumperk udeřil. A takřka pět minut po dvanácté urval všechny tři body.

V 93. minutě po rohovém kopu Rozsívala poslal domácí do trháku Paris Purzitidis, jehož parádní hlavička skončila přesně v šibenici.

Krátce poté vyslal Rozsíval na zteč Rýznara, kterého však hosté poslali v pokutovém území k zemi a Šumperk zahrával penaltu, ze které pojistil výsledek na 2:0 pro domácí Filip Rozsíval.

Další divizní utkání sehrají fotbalisté Šumperku v sobotu 28. května od 10:30 hodin v Bystřici nad Pernštejnem.

FK Šumperk – SFK Vrchovina 2:0 (0:0)

Branky: 93. Purzitidis, 94. Rozsíval (pen.). Rozhodčí: Vojkovský – Mojžíš, Galásek. ŽK: Konečný, L. Horák, Rozsíval, Nimrichtr, Purzitidis – Michalek, Bača, Nespěšný, Wolker. ČK: 85. L. Horák (Šumperk). Diváci: 100.

Šumperk: Kreizl – Purzitidis, Jindra, Nemeth, Jurásek – Konečný (80. Rýznar), L. Horák – Muzikant (64. Klimeš), Rozsíval, Podhorný (88. Dostál) – Nimrichtr. Trenér: Bohdan Hecl.

Vrchovina: Michalek – Komínek, Bača, Smetana, Michal,Žák, Nespěšný, Poul (82. Kyselý), Mbah (50. Blažíček), Wolker (86. Russ), Kovář. Trenér: Ladislav Libuša.