„Jednání s oslovenými adepty na trenérský post v Šumperku byla z nejrůznějších důvodů neúspěšná. Ve hře bylo asi osm jmen, některá i docela zajímavá," prozradil Deníku předseda šumperského fotbalového klubu Bořivoj Bartoš.

„Bohužel během zimní přestávky je mnohdy těžké někoho shánět, navíc v naší situaci, kdy bojujeme o záchranu, podstatnou rolí hrají i finance. Nakonec zvítězila poslední možná varianta, že sáhneme do vlastních řad a za sebe jsem i rád, že to takto dopadlo. Oba znají místní prostředí, jako hráči nasbírali řadu zkušeností, které mohou předávat a mezi kluky mají respekt," prozradil dále Bořivoj Bartoš.

Bohdan Hecl vedl mužstvo Šumperku již během podzimní části, kdy dočasně nahradil odstoupivšího Zdeňka Strouhala a nakonec tedy bude u mužů pokračovat i na jaře, nyní již s asistentem Zdeňkem Opravilem.

„Tímto nám sice vznikne problém u mládežnických kategorií, kde mají své závazky, ale pro nás je teď prioritou setrvání mužského celku v divizní soutěži," dodal předseda šumperského klubu.

Jeden ze tří zástupců Olomouckého kraje v divizní skupině D je po podzimu předposlední s jednobodovým náskokem před Havlíčkovým Brodem, na nesestupové příčky před sebou však nemá velkou ztrátu.

Tento týden pak zahajuje Šumperk přípravu v sestavě, která by měla být hodně podobná té podzimní, tři stávající hráči jsou zatím s otazníkem. Do tréninků se navíc zapojí dorostenci z dorazových ročníků. K tomu by klub rád získal posilu do ofenzivy.

Úvodní přátelské utkání absolvují fotbalisté Šumperku v sobotu 16. ledna, kdy jejich schopnosti prověří třetiligový Uničov. Tento duel se hraje od 11 hodin na Hané.