Navíc vzdoroval nařčení z nekalého sázení na zápasy. I proto se dosavadní vedení klubu rozhodlo rezignovat a dát příležitost jiným.

Odstoupení současného výkonného výboru mělo dva hlavní důvody. Zaprvé sázkařskou kauzu, která na organizaci FK Mohelnice dlouhodobě vrhala špatné světlo.

Zadruhé neúspěšnou spolupráci se společností Footbal Investment Limited. Ta se ještě donedávná podílela na vedení mužstva, taktéž mu finančně pomáhala.

Už v březnu ale dosavadní předseda Igor Machálek avizoval, že dojde k ukončení vztahů s výše jmenovanou firmou. A že během jara převezmou mohelnický fotbal do rukou nové tváře. Stalo se.

Valná hromada, konaná v pátek 25. května, zvolila výbor na funkční období pro léta 2018 až 2022. Sestává ze 7 členů, jmenována byla i tříčlenná dozorčí komise.

Fotbalisté Rapotína. Ilustrační foto
Rapotín smutní navzdory dalšímu penaltovému vítězství
Mohelnice je ve střelecké krizi, nedala gól ve druhém utkání v řadě a znovu prohrála.
Mohelnici to nelepí, gratulovala i Uherskému Brodu

Nově krajský přebor

Páteční schůze mimo jiné nastínila, jakým směrem klub půjde v nejbližších měsících.

„Z diskuse vyšlo najevo, že bychom se od nového ročníku měli přihlásit do krajského přeboru,“ prozradil mohelnický trenér Jaroslav Rolinek. „Vize je taková, že klub chce začít stavět na odchovancích, aby místní lidé zase měli důvod chodit na fotbal a viděli domácí hráče,“ upřesnil.

Budoucí působení v nižší lize má finanční, ale i další důvody. Po sestupu z MSFL by Mohelnice mohla hrát divizi, jenže na tu odchovanecké síly kvalitativně stačit nebudou.

„Vedení by muselo přivést nějaké cizí hráče na hostování a podobně, což nechtějí. Cílem je stavět na naší mládeži z dorostenecké kategorie. Takže i proto teď zkusí účast s vlastními kluky v krajském přeboru,“ pokračoval Rolinek.

Fotbalisté Mohelnice. Ilustrační foto
Mohelnice opět selhala, v oslabené sestavě schytala šestku

Zůstane Rolinek?

Nejhůře postavený mančaft třetí nejvyšší soutěže již pár dní tuší, že o nynější ligovou příslušnou přijde. Jeho záchrana už není možná ani teoreticky. MSFL tedy zamává na rozloučenou jak kvůli vlastnímu rozhodnutí, tak vzhledem ke špatným výsledkům v průběhu právě končící sezony.

Zatím není jasné, jestli na pozici hlavního kouče zůstane Jaroslav Rolinek.

„Ještě jsme to vůbec neřešili, teď chceme hlavně dohrát zbývající utkání ročníku,“ vysvětloval mohelnický lodivod.

„Jsem u fotbalu deset let, takže když skončím, nebude pro mě problém jít jen na pivo a párek, nebo zůstat úplně doma a věnovat se jiným věcem. S novým vedením si ale sedneme a budoucnost probereme,“ uzavřel.

Fotbalisté Mohelnice. Ilustrační foto
Klub FK Mohelnice odmítá, že by ovlivňoval výsledky zápasů