První poločas trvalo dobrých dvacet minut, než hosté zařadili vyšší rychlostní stupeň, ale postupem času se začali osmělovat a z rychlých brejků si vytvořili dvě gólové šance.

Ve 22. minutě Horák vysunul Strnada ten přihrávkou mezi stopery na nabíhajícího Marcinova, který postupoval sám na gólmana, následný dloubáček ale stačil obránce vykopnout na brankové čáře.

Ve 26. minutě Urbášek přihrál Strnadovi, ten mohl zakončovat, volil ale přihrávku na lépe postaveného Rýznara, ten obešel gólmana i stopera, následná střela trefila hráče, který stál v prázdné brance.

V 61. minutě domácí střelou trefili břevno a následná dorážka skončila nad šumperskou bránou.

V 77. minutě se na Maxe se řítil sám domácí hráč, ale Max zachoval chladnou hlavu a zakončení chytil.

V 88. minutě našel Dostál Rýznara, ten nádhernou přihrávkou vysunul Strnada a ten lobem přes vyběhnutého gólmana vstřelil rozhodující branku celého utkání.

„Radost je samozřejmě obrovská, ale přes cenné tři body kluci doufám pochopili, že máme stále co zlepšovat," uvedl kouč vítězů Petr Strnad.

FC Slovan Havlíčkův Brod – FK SAN-JV Šumperk  0:1 (0:0)

Branka: Strnad.
Šumperk: Max - Urbášek, Horák, Ondráček, Morong – Kotzmann, Demeter, Strnad – Rýznar, Podhorný, Marcinov. Střídali: Málek, Dostál, Žolda. Trenér: Petr Strnad.