Ve svém novém působišti zatím absolvoval již dva přípravné zápasy a oba vítězné. Celek Štítů nejprve přehrál 5:2 Nový Malín, zejména však může loni třetí celek I. A třídy těšit nedělní výhra nad Velkými Losinami 2:1.

„Vedení klubu mě oslovilo a po třech schůzkách jsme se domluvili, že to ve Štítech zkusím," prozradil na úvod ke svému novému angažmá Otto Jáně, jehož jméno je doposud spojeno spíše s působením ve vyšších soutěžích.

„Když to řeknu zjednodušeně, jak dlouho u nás v okrese můžete trénovat třetí ligu či divizi. Naposledy jsem vypomáhal u šumperské mládeže a působení ve Štítech prostě beru jako další životní a trenérskou zkušenost," říká Jáně, jenž se ve Štítech opět potká v jednom týmu třeba s matadorem Jaroslavem Lakomým, kterého zná z dřívějšího působení v Zábřehu.

„Rozhodně nejdu do neznámého prostředí. Z kluků ve Štítech jsem trénoval třeba i Čecha nebo Odstrčila. Navíc pokud mám čas, tak objíždím fotbaly v okolí a třeba do Štítů jsem zavítal několikrát," prozrazuje s úsměvem kouč.

A jaké budou jeho cíle v novém působišti, v týmu, jenž v minulosti hrál i krajský přebor a v I. A třídě pravidelně okupuje horní patra tabulky?

„Plány jsou asi takové, hrát opět špičku soutěže. Rozhodně to však vedení klubu neláme přes koleno, že by s mým příchodem za každou cenu najednou myslelo na postup. Sport je především o koncepční práci. Pokud se bude dařit, budeme všichni spokojení," dodává závěrem nový trenér Štítů Otto Jáně.