Mužstvo stejně jako v nedávno skončené jarní části i nadále povede jako trenér Bohdan Hecl společně s asistentem Zdeňkem Opravilem.

„Máme zájem o všechny kluky, kteří tady odehráli jaro a určitě dostanou prostor zabojovat o sestavu. Další jsme oslovili, ale všechno je momentálně ve fázi jednání. Rádi bychom pak pro mistrovské zápasy využili i služeb fotbalistů, kteří se neprosadí do kádru Uničova," prozradil Deníku šumperský kouč Bohdan Hecl.

Do jeho přípravy se však již nezapojí matador šumperské sestavy, kapitán Lukáš Reichl, jenž oznámil konec s fotbalem na vyšší úrovni a od nové sezony by měl působit v Bohdíkově.

Šumperk bude postrádat i talentovaného mladíka Miroslava Podhorného, který se pokusí zabojovat o místo v základní sestavě třetiligového Uničova. V případě neúspěchu by se však měl vrátit zpátky.

Právě s Uničovem poté Šumperk absolvuje své první přátelské utkání, tento duel se odehraje v sobotu 16. července na hřišti v Leštině.

Dalším potvrzeným zápasem je střetnutí proti Zábřehu (středa 20. července), o tři dny později následně Šumperk změří síly v předkole poháru, pravděpodobně s Jeseníkem na jeho hřišti.

V případě postupu čeká svěřence Bohdana Hecla v 1. pohárovém kole zřejmě derby s Mohelnicí, utkání by proběhlo v sobotu 30. července v Šumperku.

Po dalším týdnu tréninků vstoupí šumperský celek první srpnový víkend do bojů o mistrovské divizní body. Oproti loňsku je Šumperk přeřazen do skupiny E, kde se může těšit na souboje s Jeseníkem či Rýmařovem.

Ve stejné skupině jsou aktuálně též další čtyři zástupci Olomouckého kraje, celky Kozlovic, Přerova, Hranic a Nových Sadů.