Na mohelnické proto, že porazit ligového souseda se počítá, na zábřežské, neboť marodkou zkoušený kádr navzdory porážce podal možná nejlepší výkon v přípravném období.

„My jsme vzali zápas přece jen prestižněji, ale tak je to asi vždy, když hraje tým z nižší soutěže s celkem z vyšší soutěž,“ říká Josef Světlík, kouč Mohelnice.

První půle nabídla vyrovnaný souboj, asi největší šanci měl domácí Macák, který dostal kolmou přihrávku do vápna, ovšem nedokázal prostřelit gólmana.

Do vedení šli domácí po přestávce, to zábřežská obrana faulovala v pokutovém území Macáka a penaltu proměnil Kuba. Druhý gól Mohelnice přidal Masopust, když mu v pokutovém území přihrál pod sebe na penaltu Knop.

Zábřeh snížil po kombinaci Kulíška a Rajnohy, která skončila u Pospíšila, který dával téměř do prázdné brány.

Zábřeh mohl v poslední minutě zápasu i srovnat, po faulu Jedelského kopal penaltu Šichor, ale gólman domácích mu střelu chytil.

„Sice jsme prohráli, ale jsem vcelku spokojený, hráči podali asi jeden z nejlepších výkonů v přípravě,“ konstatoval kouč Sulka Jiří Balcárek.

„Těší mě, že jsme podali kompaktní týmový výkon, hráči měli nasazení,“ přidal hodnocení Světlík.

Oba trenéři si ale postěžovali na stejnou věc.

„Byl bych spokojenější, kdybychom více využívali naše šance, ve druhé půli jich bylo dost,“ nechal se slyšet Světlík.

„Produktivita, to byl náš největší problém v utkání s Mohelnicí. My jsem měli pět gólových šancí, dáme jeden gól, pak zahodíme dokonce i penaltu,“ posteskl si kouč Balcárek.

Mohelnice by další přípravu měla odehrát v sobotu v Lanškrouně na přírodní trávě, pokud to podmínky neumožní, zápas se přesune na umělku do Mohelnice (budeme včas informovat).

Zábřeh v sobotu od 10.30 předvede své umění v Opavě.

FK Mohelnice – SK Sulko Zábřeh 2:1 (0:0)

Branky: Kuba (p.k.), Masopust – Pospíšil.
Mohelnice: Večeř – Havlíček, Erneker, Šenk, Heger – Vašíček, Šrot, Jedelský – Kopa – Masopust, Macák. Střídali: Knop, Kuba, Heidenreich, Rousek.
Zábřeh: Bednár – Krejčíř, Šalamoun, Suchánek, J. Barcal – Rajnoha, Dvořák, Jančík, Šichor - Ihnatišin, Pospíšil. Střídali: Krejčí, Kulíšek.